Van Çaldıran'da bölücü terör örgütü üyeleri ile girilen silahlı çatışmada şehit olan 8 şehidin isimleri belli oldu.

 

İSİMLERİ VE RÜTBELERİ PAYLAŞILDI

Çaldıran'da şehit düşen askerlerimizin isimleri ve rütbeleri şu şekilde; Jandarma Üsteğmen Harun Parlak, Jandarma Astsubay Üstçavuş Suat Petek, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Aydın Eryılmaz, Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül, Jandarma Uzman Onbaşı Salih TortumJandarma Uzman Onbaşı Süleyman Budak, Jandarma Uzman Çavuş Enes KoçakJandarma Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılıç.

 

İŞTE ŞEHİDİN 15 TEMMUZ MESAJI!

Şehit Şengül'ün, 15 Temmuz'da Fettullahçı Terör Örgütü'ne üye askerler tarafından gerçekleştirilen ve geri püskürtülen darbe girişiminin ertesi günün olan 16 Temmuz'da hainlere karşı tokat gibi bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

YÜREK YAKAN MESAJLAR...

Yaklaşık 5 yıllık asker olan Şengül'ün paylaşımında şu ifadelere yer verdiği görüldü: "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve mensubu olduğum Jandarma Genel Komutanlığının bu girişimle hiç bir bağlantısı yoktur. Devletin ve şanlı ordumuzun, şanlı Türk milletinin adını lekelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Görevimizin başında yüce Türk milletinin emrindeyiz!"

 

ŞEHİT EVLATLIK VERİLMİŞ

36 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Suat Petek'in, Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ailesine acı haber ulaştırıldı. Şehidin, annesi ve babası tarafından çocukları olmayan halası ve eniştesine bebekliğinde evlatlık verildiği ortaya çıktı.

 

10 YIL ÖNCE ÖĞRENDİ

Evlatlık verildiği ailenin tek çocuğu olan şehit Petek'in bu durumu, halasının 10 yıl önce vefat etmesinin ardından öğrendiği ifade edildi.

 

ASTSUBAY'IN AİLESİNE ACI HABER ULAŞTI

Şehitlerden Astsubay Aydın Eryılmaz'ın Balıkesir Dursunbey nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. Şehidin ailesinin Dursunbey'e bağlı Şabanlar mahallesinde ikamet ettiği ve acı haberi aldıkları öğrenildi.

 

ÇALDIRAN ŞEHİTLERİ:


Harun Parlak


Ali Doğukan Kılınç


Aydın Eryılmaz


Enes Koçak

Gökhan Şengül
Salih Tortum


Suat Petek


Süleyman Budak

Editör: TE Bilisim