Van’da, 14 Şubat Sevgililer Günü geçmiş yıllara göre sönük geçti.

 

Sevgililer Günü için müşterilerine özel kampanyalar hazırlayan Van esnafı beklediği rağbeti göremedi. Sevgililer gününün geçmiş yıllara nazaran çok sönük geçtiğini ifade eden esnaf, satışların yaklaşık yüzde 60 oranında azaldığını söyledi. Satışların yaklaşık bir haftadır başladığını belirten Star 2000 işletmecisi Talip Şen, “Her yıl olduğu gibi bu yılda sevgililere özel hediyelerimiz var. Aşk kavanozundan kalpli kutulara, çiftlere özel kupalardan, ayıcıklara kadar hediyelerimiz var. Her keseye uygun olan fiyatlarımız 20 TL’den başlayıp 70 TL’ye kadar çıkıyor. Buraya gelen müşteriler eli boş çıkmıyor” dedi.

 

Daha önce Sevgililer Gününe bir hafta kala satışların başladığını belirten Belediye Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Aslan ise “İki üç gündür bir hareketlilik var ama beklediğimiz rağbet değil bu hareketlilik. Geçen seneye göre işler üçte bire düşmüş” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların en çok kolye, çiçek ve hediyelik ufak biblolara rağbet gösterdiğini ifade eden Aslan, “İnşallah herkes ciddi bir şekilde mutlu bir yıl geçirir” şeklinde konuştu. Vatandaşlar ise sevmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, tek hayallerinin sevdiklerine kavuşmak olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim