Van'da sigara taşıma aracını gasp eden silahlı ve maskeli 6 hırsız polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Gaspçıların adreslerinde yapılan aramalarda gasp ettikleri sigaralar ile gaspta kullandıkları maske ve silah ele geçirildi.

 

İpekyolu İlçesine bağlı Hacıbekir Mahallesinde geçtiğimiz hafta tekel ürünleri firmasında sigara dağıtıcısı olarak görev yapan N.Ş, marketlere sigara dağıtımı yaptığı sırada kendisini takip eden plakasız, kırmızı renkli bir araçtan inen yüzleri maskeli ve silahlı kişileri aracının önünü kesmesiyle etkisiz hale getirildi. N.Ş zorla araca bindirilip olay yerinden bir müddet uzaklaştıktan sonra Bakraçlı yolu üzerine götürülerek araçta bulunan yaklaşık 20 bin TL değerinde tekel bandrollü sigara ve bir miktar para silah zoruyla gasp edildi.

 

Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri olayla ilgili çok yönlü çalışma başlattı. Yapılan çalışma ve alınan bilgiler çerçevesinde gasp olayına karışan kişilerin kimlik tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar sonucunda, gasp edilen sigara dağıtım aracının güzergahı çizilerek aynı bölgede ve saat aralığında seyreden tüm kırmızı renkli şüpheli araçlar üzerinde detaylı araştırma yapıldı.

 

 

Araştırmalar sonucunda şüpheli aracın marka ve modeli tespit edilirken, aracın bir kiralama şirketine ait olduğu ve olayı gerçekleştirenlerinfarklı suçlardan kayıtları bulunan M.A., M.K, İ.S. ve Z.E. olduğu tespit edildi.

 

 

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş ekipleri, gaspçılara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda gasp olayına karışan 4 kişi ve olayda kullandıkları araç, gasp edilen sigaralar, kar maskesi, eldiven ve bir adet tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

 

 

Gözaltına alınan 4 kişinin emniyetteki ifadelerinde olayı kendilerinin borçlarının olmasından dolayı uzun süredir planladıklarını, sigara aracının Hacıbekir Mahallesinde dağıtım yaptığı günlerini tespit ettiklerini, olay günü sokak arasında aracın önünü keserek mağduru silahla etkisiz hale getirdiklerini, sürücü N.Ş'yi araca bindirerek ıssız bir noktaya geldiklerinde gasp olayını gerçekleştirip olay yerinden uzaklaştıklarını ve olayda kendilerine yardım eden H.K ve D.A'nın yanlarında olduğunu söylediler. Bunun üzerine harekete geçen ekipler daha sonra H.K ve D.A'yı da gözaltına aldı.

Editör: TE Bilisim