15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Erol Olçok'un kardeşi Cevat Olçok, Van'da düzenlenen "Siyasal İletişim ve Milli İrade" konulu konferansa katıldı.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) gençlik kurulu tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen konferans, 15 Temmuz şehitlerinin anılmasıyla başladı.

 

 

 

Ardından konuşan Olçok, siyasal iletişimde en önemli şeyin inandırıcılık olduğunu söyledi.

 

"Eğer bir lideriniz yoksa inandırıcı da olamazsınız. Yani birçok şeyi araya getirirseniz başarılı olursunuz. Azim de bu işte çok önemli." diyen Olçok, dünyanın birçok yerinde siyasal iletişim kampanyaları yaptıklarını belirtti.

 

 

 

Yurt dışında yaptıkları siyasal iletişim kampanyalarından söz eden Olçok, şöyle devam etti:

"Yurt dışına açılmak gerekiyor. Bunun için çok çalışmamız lazım. Hırslı değil, tutkulu olmanız gerekiyor. Siyasal iletişim zor bir konu ama çok keyifli. Siyasal iletişimde seçmenin tümüne hitap etmeniz lazım. Seçimlerde iyi bir lider ve iyi bir kampanyayla iyi sonuç da alıyorsunuz. 15 Temmuz'da milletin seçtiği iradeyi devirmek istediler ama bu kalkışmamın karşısında millet kendisini çok iyi gösterdi. Erol ağabeyim de evladıyla beraber o gün şehit oldu. Biz de anısını yaşatmaya çalışıyoruz. Allah izin verirse Erol ağabeyim adına bir vakıf kurmayı düşünüyorum." 

 

 

 

Konferans soru cevaplarla devam etti.

Editör: TE Bilisim