24 Haziran seçimlerinden sonra değişen yeni hükümet sisteminin yapılanması sürerken, bakanlıkların ardından bakan yardımcılıklarında da ardı ardına atamalar gelmeye devam ediyor. Bir çok bakanlıklarda bakan yardımcılıkları atamaları sürerken Van’dan da yeni hükümet sisteminde Vanlı bir ismin olması için ortak bir çağrı geldi. Van’da tam 32 STK bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni hükümet sisteminde geçen dönem Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Fatih Çiftci’nin olması gerektiğini söyledi. Van’a önemli katkıları olan Çitfci için ricada bulunan STK’lar Erdoğan’a yaptığı ricada: “Bizler iş dünyası temsilcileri olarak Sayın Fatih Çiftçi’nin yeni hükümet sisteminde yer almasını ümit ediyor, bu talebimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Kabine üyelerinin takdirine arz ediyoruz.” Dedi.

 

Türkiye’de yeni hükümet sistemine geçişin adımları bir bir atılırken, şu sıralar çok konuşulan bakan yardımcılığı konusunda Van’dan güçlü bir ses yükseldi. Van’da tam 32 STK bir araya gelip şimdiye kadarki en güçlü temsiliyet çağrısını yaparken, ortak karar olarak Fatih Çifci’nin yeni hükümet sisteminde olması gerektiğini belirtti. Ortak bir açıklama çağrılarını yapan STK’lar, ortak açıklamalarında, “İlimize son yıllarda başta sağlık, Eğitim, Ulaştırma, turizm, dış ticaret, tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımlar, ilimizin çekim merkezi olmasını sağlamış, bu gelişimden ve yatırımlardan her birey ziyadesiyle faydalanmıştır.” Diyerek geçen dönem Ankara’daki bürokrasideki temsiliyetin önemine vurgu yaptı.

 

ÇİFTCİ’NİN VAN’DA BÜYÜK EMEKLERİ VAR!

 

Ortak açıklamada Çiftci eliyle kentte önemli kazanımların yapıldığına vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı: “İlimize son yıllarda yapılan yatırımların tamamı çok kıymetlidir. Ancak bu yatırımların içerisinde yer alan Kapıköy Sınır Kapısının modernizasyonu ilimiz ve ülkemiz için ayrı bir öneme sahiptir. İlimizin 50 yıllık hayali olan Kapıköy Gümrük Kapısının yenilenmesine ilişkin projede Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Çiftçi’nin büyük emekleri vardır. Sayın Çiftçi, göreve geldiği günden bu yana kentimizde kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasında büyük emek vermiştir. 2016 Yılından buyana Ülkemizin dış ticaret faaliyetlerinin gelişmesinde büyük emekleri olan Sayın Çiftçi, hizmetleriyle herkesin gönlünde taht kurmuştur.”

 

İŞ DÜNYASI BUNU UNUTMAYACAK!

 

Açıklamada ayrıca: “İlimizde yaşayan her birey 2 yıl gibi kısa bir sürede Sayın Bakan Yardımcımızın özverisine ve hizmete adanmışlığına tanıklık etme şansı yakalamıştır. Bu sürede hayata geçirilen projeler kentimizin ekonomik ve sosyal hayatına önemli katkılar sunmuştur. Kentin yararına olacak her girişim hızlandırılmış ve hayata geçmesi için çaba gösterilmiştir. Gerek halkımızın gerekse biz sivil toplum kuruluşlarının taleplerini canı gönülden dinleyen ve kapılarını sonuna kadar açan Bakan Yardımcımızın emeklerini halkımız ve iş dünyamız hiçbir zaman unutmayacaktır.” Denildi.

 

ERDOĞAN’DAN RİCA EDİYORUZ

 

Açıklamanın son bölümünde Erdoğan’a ve kabine üyelerine rica yönetilirken, Çitfci’nin temsiliyeti konusunda şu sözlere yer verildi: “Yeni oluşturulacak Hükümet sisteminde hemşerimiz olan Bakan Yardımcımızın görev alması, sınır kenti olan ilimizin bu dönem yakaladığı ivmeyi kaybetmemesine ve yeni hizmetlerle tanışmasına katkı sunacaktır. Bunun yanı sıra devam eden projelerin kısa sürede tamamlanmasına katkı sunarak,  halk-bürokrasi ilişkisini asgari düzeye indirecektir. İlimizde yaşamını sürdüren sanayici, işadamı, girişimci, sivil toplum kuruluşları, yani Van’a hayat veren bütün paydaşların ortak görüşü Sayın Fatih Çiftçi’nin yeni hükümet sisteminde İlimizi temsilen yer alması ve ilimizin bunu hak ettiği yönündedir. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak Sayın Fatih Çiftçi’nin yeni hükümet sisteminde yer almasını ümit ediyor, bu talebimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Kabine üyelerinin takdirine arz ediyoruz. Saygılarımızla.”

 

İŞTE O BİLDİRİYİ İMZALAYAN KURULUŞLAR

 

VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

VAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

TÜMSİAD VAN ŞUBESİ

MÜSİAD VAN ŞUBESİ

TES-İŞ VAN ŞUBE BŞK.

TÜRK-İŞ BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ

PERDER VAN ŞUBE BŞK.

VAN TİCARET BORSASI 

VAN SMMM ODASI

VAN İŞGEM

VASİAD

VANGİAD

VANSİAD

VAN BERBERLER VE KUAFÖRLER ESNAF ODASI

TERZİLER VE KONFEKSİYONCULAR ESNAF ODASI

ESNAF KEFALET KOOP.

VİŞAD

FIRINCILAR, LOKANTACILAR ESNAF ODASI

HAK-İŞ VAN ŞUBE BŞK.

VAN DEMİRCİLER TORNACILAR ODASI

VAN BAKKALLAR VE MANAVLAR ESNAF ODASI

TUŞBA ZİRAAT ODASI

VAN KAHVECİLER ODASI

VAN MARANGOZLAR VE MOBİLYACILAR ODASI

VAN İLİ VE İLÇELERİ KIRMIZI ET ÜRETİCİLEİR BİRLİĞİ

VAN DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ

GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER VE HURDACILAR KOOP.

VAN MERMERCİLER KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KOOP.

S.S.YENİ MARANGOZLAR SANAYİ SİTESİ

S.S.KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KOOP.

VAN EMLAKÇILAR DERNEĞİ

VAN GENÇ SANAYİCİLER YARD.VE DAY.DERNEĞİ

Editör: TE Bilisim