Van’da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavlarının ikinci oturumu başladı. 


Yurt genelinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda yapılan sınava 1 milyon 190 bin 826 öğrenci başvurdu. Dün itibariyle Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde sınava giren öğrenciler, bugün ise fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınavlara girdi. 
Van Hüsrevpaşa İlköğretim Okulunda sınava giren öğrenciler ve aileleri, sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde toplandı. Sınava giren öğrenciler kadar dışarıda bekleyen ailelerinde heyecanlı oldukları gözlendi. Çocuklarının sınavdan çıkmasını sabırsızlıkla bekleyen ailelerden kimisi Kur’an-ı Kerim okurken, kimi aileler de bol bol dua etti. Çocuklarının aylardır sınava hazırlandığını ifade eden aileler, “Çocuklarımız içeride ter döküyor, bizlerde dışarıda ter döküyoruz. Umarım öğrencilerimiz için, memleketimiz için hayırlı olur. Çocuklarımız sene başından beri büyük emek sarf ettiler. Veliler olarak elimizden geleni yaptık. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar” dediler.


Öte yandan, şimdiye kadar girdikleri derslerle ilgili soruların basit olduğunu ifade eden öğrenciler ise, “Sorular genel olarak kolaydı. Daha doğrusu çalışan için kolaydı. İnşallah hedefimizdeki okulları kazanırız” dediler.

Editör: TE Bilisim