Van'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi.Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve bölgede etkili olan sis, özellikle sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışı ve sis nedeniyle Van- Hakkari karayolunun 10. kilometresindeki 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde sürücüler ilerlemekte güçlük yaşadı.Trafiğin kontrollü olarak sağlandığı yollarda, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.Bu arada, AnadoluJet'in Ankara ve İstanbul uçak seferlerinin de kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı iptal edildiği belirtildi.

KUŞLAR DA ŞAŞIRDI!

Öte yandan Kent merkezinde, güneşli geçen günlerin ardından akşam saatlerinde aniden yağan kar yağışı hayatı daolumsuz etkiledi. Kar yağışının mevsim itibariyle normal olduğunu belirten vatandaşlar, bölge için kar yağışının faydalı olacağını söylediler. Kar yağışının özellikle tarım için çok önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar, bunun yanında karın birçok mikrobu da öldürdüğünü dile getirdiler.

Kent merkezinde hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, kuşları da olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle yem bulamayan kuşlar, yiyecek bulma telaşı içerisinde insanların yoğun olduğu parklara ve kafelere akın ettiler.

Editör: TE Bilisim