Google; herkesin internetten en etkin şekilde faydalanma fırsatına sahip olabilmesi için; Türkiye’ye özel içerikle hazırlanan ve ücretsiz bir eğitim hareketi olan “Dijital Atölye” projesi ile 9-10 Kasım tarihleri arasında Vanlı katılımcıları dijital geleceğe bir adım daha yaklaştıracak.

 

TOBB ve İŞKUR iş birliğiyle geliştirip hayata geçirilen Dijital Atölye eğitimleri yaratıcı fikrini işe dönüştürmek ve dijital dünyada kariyer fırsatlarını keşfetmek isteyen Vanlı gençlere ve girişimcilere, işlerini dijital fırsatlarla büyütmek isteyen KOBİ’lere, medya mensuplarına ve sivil toplum kuruluşlarına açık olacak. Elite World Hotel ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde düzenlenecek yüz yüze eğitime katılamayanlar,  g.co/dijitalatolye adresindeki online içeriğe Türkiye’nin her yerinden ulaşarak Dijital Atölye sertifikasına sahip olabilecek.

 

Google Türkiye’nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İŞKUR iş birliğiyle geliştirip hayata geçirdiği Dijital Atölye eğitim projesi Van’da başlıyor. Proje kapsamında 9-10 Kasım 2017 tarihleri arasında Van’da üniversite öğrencileri, küçük ve orta ölçekli işletmeler, sivil toplum kuruluşları ve medya mensuplarına dijital alandaki bilgi ve becerilerini, online yeteneklerini geliştirebilecekleri eğitimler verilecek. Elite World Hotel’de ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde düzenlenecek ve tamamen ücretsiz olan eğitimlerle; yaratıcı fikrini işe dönüştürmek, bu alanda profesyonel hayatını devam ettirmek isteyen gençler ve girişimciler ile işlerini büyütmek isteyen KOBİ’lerin geleceğe hazırlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

 

KOBİ’LER REKABETTE ÖNE ÇIKMA AVANTAJI YAKALAYACAK

Dijital Atölye programı kapsamında KOBİ’ler ve gençler için ayrı ayrı eğitim modülleri tasarlandı. KOBİ’ler için hazırlanan eğitimler kapsamında şirketlerin online dünyada varlıklarını oluşturma, arama ve dijital pazarlama olanaklarını daha etkin bir şekilde kullanabilmesine destek olacak bilgiler paylaşılacak. Düzenlenecek eğitimlerle, KOBİ’lerin yarının iş modellerini bugünden yakalamaları için bir yol haritası çizilirken, işletmelerin verimliliklerini artırıp rekabette öne çıkmalarına destek verilecek. 

 

 

 

 

GENÇLER ONLİNE’DA BAŞARIYA DOĞRU İLK ADIMLARINI DİJİTAL ATÖLYE İLE ATIYOR

Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfus potansiyelini değerlendirmesine ve gençlerin profesyonel hayatlarına planlamalarına katkıda bulunmayı da hedefleyen Dijital Atölye projesi kapsamındaki eğitimlerle gençleri geleceğin iş dünyasına hazırlayacak dijital yeteneklerini geliştirmelerine ve bu alandaki farkındalıklarını arttırmalarına destek verilecek. Proje, istihdam alanındaki en öncelikli ihtiyaçlar arasında yer alan nitelikli iş gücünü geliştirmeye yönelik adımlar da içeriyor. Bu çerçevede, gençler kariyer planları doğrultusunda dilerlerse online pazarlama ile ilgili eğitimlere katılabilecekler, dilerlerse de hobilerini iş fırsatına dönüştürmelerine imkan veren ‘YouTube creator’ (içerik geliştirici) programına dahil olabilecekler.

 

TÜRKİYE GENELİNDE ONLİNE EĞİTİM

Van’ın ardından farklı şehirlerde yapılması planlanan yüz yüze eğitimlere katılamayanlar ise Dijital Atölye’nin zengin eğitim içeriklerine diledikleri yerden ve cihazdan online olarak erişerek, internet alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirme imkanına sahip olabilecekler.

 

Dijital Atölye Portali: g.co/dijitalatolye

Proje videosu: https://drive.google.com/file/d/0B5r0KS17THRPVm9EOFJ6cGhNSDg/view

 

Bilgi Notu:

DİJİTAL ATÖLYE -  EĞİTİM KONU BAŞLIKLARI

Dijital Atölye programı kapsamındaki eğitim modüllerinde katılımcılara işlerini ve kariyerlerini geliştirmeleri, online dünyada varlıklarını oluşturmaları ve dijital dünyada başarılı iş modelleri yaratmaları konusunda bilgi paylaşımları yer alıyor. Eğitimler çerçevesinde dijital dünyada kampanya planlama, pazarlama modelleri, mobil dünyada iş modellerini tasarlama, arama motoru reklamcılığı ve sosyal medya kullanımının da yer aldığı birçok konuda ücretsiz kurslar sunuluyor.

 

Online fırsat

Online'da başarıya doğru ilk adımlarınız

Online'da varlığınızı oluşturun

E-posta ile bağlantı kurun

Arama ağıyla tanışın

Aramayla keşfedilin

Aramaların size hizmet etmesini sağlayın

Arama reklamlarıyla fark edilin

Arama kampanyalarınızı geliştirin

Web analizine başlayın

Web analiziyle başarıyı yakalayın

Yerelde fark edilin

Çevredeki insanların sizi internette bulmasına yardımcı olun

Sosyal medyada fark edilin

Sosyal medyanın derinliklerine inin

Mobil olanakları keşfedin

Mobil olanakları kullanın

Diğer web sitelerinde reklam yayınlayın

Görüntülü reklamların derinliklerine inin

Yurtdışına açılın

Videolardan en iyi şekilde faydalanın

Online mağazanızı kurun

Online satışlarınızı artırın 

Editör: TE Bilisim