ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Van’da yeni kurulan 15 Temmuz milli irade ve demokrasi derneği, basınla bir araya gelerek dernekleri hakkında açıklama yaptı.

 

Van’da yeni kurulan 15 Temmuz milli irade ve demokrasi derneği (MİDDER) basın mensuplarıyla bir araya gelerek, dernek hakkında bilgi verdi. Dernek binasında açıklama yapan dernek başkanı Ahmet Yertürk, derneğin yeni bir kuruş olduğunu ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası halkta bilinç uyandırmak amacıyla kurulduğunu belirtti. Merkezi Manisa olan derneğin birçok ilde temsilcilik bazında kuruldukların kaydeden Yertürk, ayrıca bugün NATO’yu kınamak amaçlı Hz. Ömer Cami önünde basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

 

 

“SİVİL İNİSİYATİF ALMAK İSTİYORUZ”

Yertürk, derneğin kuruluş amacı hakkında şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz milli irade ve demokrasi derneğinin amacı, 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekerek milli birlik ve beraberlik konularında farkındalık oluşturmak, demokrasi şehitlerinin emanetine sahip çıkmak ve anılarını gelecek nesillere taşımak, vatanın bölünmez bütünlüğünün ve milletin iradesini, modern veya post modern darbelerle harcanmayacak kadar değerli unsurlar olduğu düşüncesini yaymak, demokrasi kültürüne sahip çıkmayı hedefliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimine benzer darbelerin yaşanmaması için sivil İnisiyatif alarak toplumsal bir bilinç oluşturmak ve 15 Temmuzda yaşanan kahramanlık örneğini, milli duruşu gelecek nesillere aktarmak için sivil inisiyatif almak istiyoruz.”

 

 

“KAHRAMANLARIN GELECEK NESİLLERE KALAN EMANETİDİR BU ÜLKE”

Yertürk, Türk milletinin kanında, canında ve ruhunda demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık olduğunu dile getirerek, “15 Temmuz darbe girişiminde bulunan vatan hainleri Türk milletinden büyük ders almıştır. 15 Temmuz bu ülke için önemli tarihlerden biri olmasının yanında belki de uzun yıllar sürecek bir mücadelenin de ateşleyicisi olmuştur. Ülkemize dışardan ve içerden musallat olmuş bütün hain düşüncelere ve düşmanlara karşı bir olmanın, diri olmanın, bütün olmanın en büyük sebebi olmuştur. O gece bu ülke için gözünü kırpmadan hayatını feda eden kahramanların gelecek nesillere kalan emanetidir bu ülke. İşte 15 Temmuz milli irade ve demokrasi derneği de bu düşünceyle kurulmuş ve kahramanlarımızın mirasını gelecek nesillere aktarıp yaşatmak en önemli gayesi olduğunu düşünerek bu yola girmiştir.” Şeklinde konuştu.

 

Yertürk, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği tüm Türkiye’de vatan millet, bayrak ve din sevgisini yaşayarak ve yaşatarak vatana ve millete hizmet edeceğini kaydetti. 

 

Editör: TE Bilisim