Van'da Ziraat Bankası'nın Tuşba Şubesi'ne saat 16.50 sıralarında soygun girişiminde bulunan kişi, pompalı tüfekle bankaya girdi. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, bir el ateş edip içerideki kişileri bir araya toplayarak rehin aldı. Soyguncu, ilk etapta rehin aldığı kişilerden, biri hamile 3 kişiyi saat 19.30 sıralarında serbest bıraktı.

YEMEK İSTEDİ

Teslim olması için ikna çalışmaları sürerken soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirilip verildi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Polis, yaptığı araştırma sonucu soygun girişiminde bulunan kişinin 29 yaşındaki Veysel Yolcudağ olduğunu belirledi. Evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen Yolcudağ'ın bir dönem Güvenlik İş Sendikası Van Şube başkanlığı yaptığı ve halen 100'üncü Yıl Üniversitesi'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi.

500 TL PARA VE BİR HELİKOPTER İSTEDİ

Müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Veysel Yolcudağ'ın 500 bin TL para ve kaçışı için bir helikopter istediği öğrenildi. Yolcudağ'ın, 3 yıl önce vefat eden babasının beynindeki tümörü tedavi ettirebilmek için çevresinden yüklü miktarda para aldığı ve şu anda 380 bin lira borcunun olduğunu belirttiği ve bunu ödeyebilmek için böyle bir olaya giriştiğini söylediği ifade edildi.

REHİNELERİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Veysel Yolcudağ'ın talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit ettiği öğrenildi. Soyguncunun aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği ifade edildi. Polisin ikna çalışmaları sürerken, bankadaki rehine sayısının da 5 kişiden fazla olabileceğinden endişe edildiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim