ŞEHRİVAN ÖZEL HABER - Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da kalkışılan hain darbe girişiminin yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da anma etkinlikleri vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla İstanbul, Ankara ile birlikte Van'da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları yapıldı. Cumartesi günü başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Pazar günü saat 24:00'a kadar uzatılan nöbetlerde bir çok etkinlik ile Beşyol meydanında on binlerce Vanlı bir araya geldi.

Gösteriler, konuşmalar ve diğer programların sabah namazına kadar sürdüğü Van'da bir birinden özel gösteriler ile hem anmalar gerçekleştirilerken bir taraftan da şehitler ve gaziler anıldı.

15 Temmuz gecesi sabaha kadar nöbet tutan vatandaşlar beşyol meydanında sabahlarken Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü eliyle gerçekleştirilen bir gösteri Vanlıları mest etti. Elinde meşaleler ile alana giren onlarca genç, bir anda kalabalığın içine girdi. Gençlerin girmesi ile birlikte alanda sevgi seli oluşurken o görüntüler gazetemizden Ömer Aytaç Aykaç'ın kameralarına böyle yansıdı:

 

Editör: TE Bilisim