ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - Van'da sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 8 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Trafik kazasında hayatını kaybeden 7 kişinin akraba olduğu ve asker ziyareti için Ağrı’ya gittikleri öğrenildi. Aynı zamanda kazada hayatını kaybedenlerden 3 kişinin güvenlik korucusu olduğu belirtildi.

 

Van'ın Gürpınar ilçesinde sabah saatlerinde minibüsle tırın çarpışması sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Başkale ilçesinden Van'a gelen 65 EN 451 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen 65 DH 165 plakalı tır, Gürpınar'ın Güzelsu mevkisinde çarpıştı. Kazada, ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Van Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

 

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

 

KAZADA YÜREK YAKAN DETAY

Kazada yaşamını yitiren 7 kişinin akraba olduğu ve Ağrı’da askerlik yapan bir akrabalarını ziyaret ermek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Kazada aynı zamanda yaşamını yitiren 3 kişinin Başkale İlçesinde güvenlik korucusu olarak görev yaptıkları ve Mehmetçikle birlikte onlarca operasyona katıldıkları belirtildi. Kazada hayatını kaybeden Zübeyde Çanak isimli kadının 1998 yılından bu yana Van Başkale ilçesinde aktif olarak güvenlik korucusu olarak görev yaptığı öğrenildi. 1998’den beridir Mehmetçikle birlikte onlarca operasyona katılan Çanak’ın ailesine yardımcı olmak ve vatana hizmet için bu görevi üstlendiği kaydedildi.

 

HAYATINI KAYBEDENLER MORGA KALDIRILDI

Muzaffer Korkmaz, Cevdet Genco, Nurcan Genco, Cevat Toprak, Cengiz Kokmaz ve Zübeyde Çanak ile kimlik bilgileri henüz belirlenemeyen 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan Sinan Bayhan ile Zübeyid Çevirel ise ambulanslarla Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Editör: TE Bilisim