Van’ın Tuşba Belediyesi’yle bazı kurum ve STK’lar, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Beşyol Meydanı’nda demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara ilk günden itibaren ikramda bulunmaya devam ediyor.


Tuşba Belediyesi, Kızılay Van Bölge Müdürlüğü, İHH İnsani Yardım Vakfı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile kimi STK’lar örnek bir çalışma ortaya koyarak, alandaki vatandaşlara sıcak çorba, ekmek, su, simit ve tatlı ikramından bulunmaya devam ediyor. Açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, “Van’ın Beşyol Meydanı’nda Tuşba Belediyesi olarak ilk günden itibaren halkımızın bu meydanda neye ihtiyacı varsa Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzce karşılanmaktadır. Ayrıca burada emniyetimize destek olma amacıyla zabıta müdürlüğümüz çalışmalar sürdürmektedir. Alanın temizliği ve diğer çalışmalarla ilgili sürekli gönüllü arkadaşlarımızla 7/24 usulü çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bunun yanında her akşam 20.30’dan sabah namazına kadar bu alanda faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz” dedi.


Burada diğer kurum ve STK’larla işbirliği içerisinde faaliyet yürüttüklerini dile getiren Özgökçe, “Burada başta Tuşba Belediyesi olmak üzere Türk Kızılay’ı Van Bölge Müdürlüğü, İHH İnsani Yardım Vakfı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile burada sayamayacağım yüzlerce STK çalışmalarını sürdürmektedir. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Çünkü Vanlılar ilk günden bu yana başkumandan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durduğunu ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğini sağlamak adına bir daha böyle alçak girişimlere kimsenin girişmemesi adına bu meydanlar yüz binlerce insanımız tarafından dolduruluyor. Bu insanlarımız çoluğuyla çocuğuyla, gençleriyle yaşlısıyla buradalar. Bizler şunu da gördük, Van Van olalı böyle bir kalabalık ve böyle bir heyecan görmemişti. Rabbim ülkemizin bu birlik ve beraberliğini, huzurunu ve kardeşliğini bozmasın, bozmaya çalışanların da planlarını başlarına geçirsin. Bizler son güne kadar, Reis-i Cumhurumuz ‘tamamdır’ deyinceye kadar burada hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.


Burada siyasi parti yöneticileri, STK, sendika, oda temsilcileri ile halkın omuz omuza mücadele ettiğinin de altını çizen Özgökçe, bu birlik ve beraberliğin devam ettirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Daha sonra burada kurulan standın başına geçen Özgökçe, halka çorba ikramından bulundu.

Editör: TE Bilisim