Okullar, dersaneler ve diğer eğitim kurumları ile ilgili denetim ve yaptırımların üst seviyeye çıktığı bir dönemde Van’da bir kız yurdu kapatıldı. Eğitim-Öğretim döneminin yarıyıl tatiline girdiği bir dönemde alınan karar ile kapatılan Van Özel Açelya Kız Yurdu kapatılırken öğrenciler kapatma kararının ardından eşyalarını toplayarak yurdu terketmeye başladı.

 

Van’da 2004 yılından bu yana kız öğrencilere ev sahipliği yapan Açelya Kız Yurdu ruhsatsız ve Milli Eğitim Bakanlığı şartnamesine uygun olmadığı gerekçesi ile geçtiğimiz Cuma günü tamamen boşaltıldı.

 

RUHSATSIZ VE MEB ŞARTNAMESİNE UYGUN DEĞİL!

Neden boşaltıldığı yönünde yurt yetkilileri hiçbir şekilde bilgi vermezken, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Şehrivan’a yaptığı açıklamada, yurdun ruhsatsız olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı Şartnamesine uygun olmadığını dile getirdi. Yavuzer, “Defalarca uyardık kendilerini son olarak bir hafta önce tebligat gönderdik. Sonuca ulaşılamayınca Van Valiliği geçtiğimiz gün itibari ile boşaltılması için devreye girdi. Ve yurt kısa bir süre içerisinde boşaltıldı.” Dedi. Açelya Kız Yurdu Van’da öğrenim gören kız öğrenciler için ‘kalacak yer’ sorununa profesyonel ve güvenilir bir çözüm arayışının sonucu olarak 09 Eylül 2004 tarihinde ‘öğrenci yurdu’ olarak projelendirilen, yeni hizmet binası hizmetine girmişti.

 

MEB İLK YILDA ONAYLAMIŞ!

Açelya Kız Yurdu’nun Web sayfasında, “Temel ilkesi öğrenci memnuniyeti ve etkili iletişim olan yurdumuzda, öğrencilerimizin rahatı, konforu ve güvenliği için gerekli olan tüm düzenlemeler titizlikle yerine getirilmekte; Milli Eğitim Bakanlığı’nca daha ilk yılında onaylanan ve örnek gösterilen hizmet kalitemiz, öğrenci ve velilerimizden gelen öneri ve istekler doğrultusunda geliştirilmektedir.” Diye belirtilmiş.  


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ – ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim