ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Uzun süredir bitmiş bir şekilde bekleyen ve “Hâkim ve savcılar taşınmak istemiyor” denilen adliye konutlarının yeni sahipleri belli oldu.

 

Van’da 2011 yılında meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından kentte ağır hasar gören onlarca kamu binası ve lojman yıkılarak, yeniden yapıldı.

 

İnşa edilen kamu bina ve lojmanlarından biri de Adalet Bakanlığı tarafından hâkim ve savcılar için merkez Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde yapılan 4 bloklu 130 daireden oluşan adliye lojmanları oldu. Adalet Bakanlığı tarafından 3 Milyon 420 bin lira harcanarak lüks bir şekilde inşa edilen ve 2014 yılında tamamlanan konutlara halen kimse yerleşmezken, bu durum bir süre güvenlik iddialarını da gündeme getirmişti.

 

Peki, bu konutlar kim oturacak? Bu sorunun cevabını da yine Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay verdi. Bugün gerçekleştirilen basın toplantısında bu konularla ilgili konuşan Atalay, konulatın sağlık bakanlığına devir edildiğini söyledi.

 

LOJMANLARI SAĞLIKÇILAR KULLANACAK 

Atalay şunları söyledi: "Adalet Bakanlığı’nın lojmanları var. Bildiğiniz gibi onlarda yapıldı ama kimse taşınamadı. Onları sağlık bakanlığına devir edildi. Sağlık bakanlığı orayı yenileyecek ve sağlıkçılar oraya yerleşecek."

Editör: TE Bilisim