Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, ortalığı yakıp yıkan gösterilerle ilgili olarak bir skandalı köşesine taşıdı. Takan, Van’da, olaylara müdahalede yetersiz kalan emniyet güçlerine önce AK Parti binalarını koruma görevi verildiğini yazdı. Takan, "Emniyet müdür vekili Salim Cebeloğlu emrinde AKP binalarını korumakla görevlendirilen polislerden bir kısmı AKP İpekyolu İlçe Başkanlığı’nda mahsur kaldı. Son anda çevik kuvvet müdahalesiyle kurtarılan ekip, binadan çıkarılırken AKP binasının ağır hasara uğradığı kaydedildi..." diye yazdı.

İşte Ahmet Takan'ın "Van Emniyeti’nden skandal talimat: Önce AKP binalarını koruyun” başlıklı yazısı

Üst akıl çok iyi tezgah kuruyor.. PKK’nın sivil uzantısı HDP’nin “Kobani”yi bahane ederek “ayaklanın” çağrısının ardından yine ortalık savaş alanına, kan gölüne döndü.

Yönetemeyen beceriksizler, kifayetsiz muhterisler, piyonlar ile geldiğimiz bugünkü nokta..

Söylemesi çok acı ama; 12 Eylül öncesi tezgahların kopyası..

Terör bölgesinde canları fedasına görev yapan polis ve askerimizi incitmemek adına daha fazlasına elim gitmiyor. Çünkü; hepimiz adına çok zor bir sınav.

Bayramımızı zehir eden isyan hareketinde bölgeden emniyet güçlerinden, Ankara’ya İçişleri Bakanlığı’na çok kritik bilgiler geldi. Gazetecilik sorumluluğu gereği acı gerçekleri sizlere iletmek zorundayım. Van Emniyeti’nin büyük bir skandala imza attığı bana ulaşan bilgiler arasında.

Van’da, olaylara müdahalede yetersiz kalan emniyet güçlerine önce AKP binalarını koruma görevi verildiği bildirildi.. Emniyet müdür vekili Salim Cebeloğlu emrinde AKP binalarını korumakla görevlendirilen polislerden bir kısmı AKP İpekyolu İlçe Başkanlığı’nda mahsur kaldı. Son anda çevik kuvvet müdahalesiyle kurtarılan ekip, binadan çıkarılırken AKP binasının ağır hasara uğradığı kaydedildi..

Örgüt mensuplarının Siirt’in merkezinde bulunan Merkez Cumhuriyet Polis Merkezi’ne dayanması sonucu polis telsizlerinden “Cumhuriyet Karakolu düştü” anonsları yapıldığı da gelen diğer can sıkıcı bilgiler arasında.

İsyan hareketi ile birlikte bölgeden Ankara’ya ulaştırılan polis notlarına, tabloyu tüm çıplaklığı ile görmeniz için yer veriyorum. Polis notlarındaki “resmen ayaklanma” ifadelerine de ayrıca dikkatinizi çekerim.

VAN;

“06.10.2014 tarihinde saat 09.45’te AKP Genel Bşk. Yrd. Sn. Süleyman Soylu, AK Parti Van Milletvekillerinden Sn. Burhan Kayatürk ve il başkanı heyet olarak Çaldıran İlçe Teşkilatında (bayramlaşma programı kapsamında) bir araya gelmişlerdir. Saat 10.30 civarında Sn. Soylu ekibi ile Doğubeyazıt’a geçmek üzere güvenli bir şekilde ilçemizden ayrılmıştır. Akabinde Sn. Vekil ve bir grup partili, ilçede esnafla bayramlaşmak üzere cadde üzerindeki mağaza ve dükkanlara sırasıyla girmek istemiş bu süreçte bir problem yaşanmamıştır. Ancak BDP parti binası önündeki kalabalık birden reaksiyon göstermiş ve Sn. Vekil aleyhine ve hükümet karşıtı sloganlar atmaya başlamış; “IŞİD yandaşları, katil AKP ilçemizden defol, sen kurt musun değil misin? Kimi savunuyorsun?” vb. ifadelerle protestoya başlamışlardır. Başlangıçta 3-5 kişilik reaksiyoner grup, bir dakika içinde 30 kişiye ulaşmıştır. Kalabalık cadde üzerinde yürüyüşe geçmiş, bir iki dakika içinde 50-60 kişiye ulaşmış ve Sn. Vekili arkadan takip etmeye ve koşmaya başlayınca, fiili saldırı ihtimali doğmuş, bunun üzerine Sn. Vekil’e VIP koruma tedbiri uygulanmış ve bir araca bindirilerek alandan uzaklaştırılmıştır. İlçe resmi ve sivil görevlilerimizce Vekili takip eden grubun önü kesilmiş, engelleme yapılmış ve Vekil ilçe dışına çıkarılmıştır. Toplanan grup, ilçe merkezinde gidişli gelişli protesto yürüyüşü yapmış, tekrar BDP binası önüne gelerek saat 11.30 civarında olaysız dağılmıştır.. Sn. Vekil, yaklaşık 10 km. uzaklıktaki Kılavuz köyüne geçmiş, saat 13.00 civarında tekrar ilçemize dönüş yapmış, eskort ve koruma ekiplerimiz eşliğinde ilçemizden güvenli bir şekilde ayrılışı sağlanmış ve Erciş’e geçmiştir. Ani ve spontane gelişen bir olay olması nedeniyle, fotoğrafla tespit yapılamamıştır.”

Editör: TE Bilisim