ŞEHRİVAN GÜNCEL / ÖNDER ALTINAL - Van'da dün gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 46'sı sivil olamk üzere toplamda 50 kişi yaralandı. Patlamada 5 siyasi parti il binasının yanı sıra çok sayıda esnafın işyeri, otel ve polis noktası zarar gördü.

 

Bugün ise patlamanın olduğu yer çok sayıda STK, oda, dernek, siyasi parti ve vatandaş dün gerçekleştirilen saldırıyı kınamak için bir araya geldi. Yapılan açıklamanın ardından AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay'da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler ve açıklamanın ardından çevredki esnaf ve siyasi partiler kaldıkları binalarda tadilat işlemine başladı. Polis noktası önünde zarar gören ve kullanılamaz hale gelen bir zırhlı araç ise vinç yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

 

EN FAZLA ZARAR GÖREN PAK OLDU

Patlamanın meydana geldiği bölgede en fazla zarar gören siyasi partilerden bir tanesi Kürdistan Özgöürlük Partisi (PAK) oldu. İl başkanlığının kullanılamaz hale gelemsi sonucu partinin yeni bir yere taşınmasına karar verildi. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Parti Meclisi Üyesi Hüsamettin Acar, saldırıyı gerçekleştirenlerin neye hizmet ettiğini bilmediklerini söyledi. Acar, "Yaşanan terör saldırısını kınıyoruz. Bizin parti binamız saldırının olduğu yere çok yakın. En fazla zarar gören parti oldu. İl başkanlığımız kullanılamaz halde. Yeni bir yere taşınmayı düşünüyoruz. Bu saldırıyı kim neden gerçekleştirdi ve neye hizmet ediyor. Biz bunu bilmiyoruz. Bu saldırıyı bir kez daha kınıyoruz." Şeklinde konuştu.

 

BASIN İLAN KURUMU KULLANILAMAZ HALDE

Patlamada büyük hasar alan bir diğer kurum ise Basın İlan Kurumu Van Müdürlüğü oldu. Tüm camların patladığı kurum müdürlüğünde içerdeki malzemelerde kullanılamaz hale geldi. Basın İlan Kurum binasının yanı sıra Urartu Oteli, eczaneler, pastane, çok sayıda işyeri ve iş hanında hasarlar oluştu.

 

ESNAF TEMİZLİĞE BAŞLADI

Yaşanan patlama sonrası zarar gören çok sayıda işyerinde bugün ise temizlikler başladı. Cam kırıkları önce söküldü ardından cadde üzerindeki kaldırımlar camlardan temizlenmeye başladı. Olayda ayrıca zarar gören ve kullanılamaz hale gelen bir zırhlı araçta çekici yardımıyla patlmanın olduğu bölgeden kaldırıldı.

 

ATALAY "ZARAR KARŞILANACAK" DEDİ

Sabah saatlerinde STK tarafındna yapılan açıklamanın ardından patlama bölgesinde incelemelerde bulunan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ardından Ak Parti bayramlaşma törenine katıldı. Burada konuşan Atalay, "Esnafımız orada büyük zararlar gördü. Valiliğimiz yine hasar tespitine başladı. İnşallah buradaki zararlar devlet tarafından karşılanacaktır. Bizde bunun için çalışıyoruz." Dedi.

Editör: TE Bilisim