Kurban Bayramı’nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlama saat 10.50’de Ak Parti Van İl Başkanılğı binasının, Van Valiliği'nin bulunduğu eski Devlet Hastanesi civarında gerçekleşti. Saldırının ardından civardaki bir çok bina ve araç ciddi zarar görürdü.

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, bombalı terör saldırısında 3’ü ağır 27 kişinin yaralandığını, yaralıların tedavilerinin kentteki hastanelerde sürdüğünü açıkladı. Yaralılardan 2’sinin polis olduğu öğrenildi.

 

12.00- SALDIRI BOMBA YÜKLÜ MİNİBÜSLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay: “Olay bomba yüklü bir aracın patlatılmasıyla medyana geliyor, o kesin. Parti binamızın önü beton engellerle kapatılmıştı. Hemen karşısında polis noktası var. Van’ın merkezidir. 19 yaralı var. 1’inin hayati riski var. Ciddi yaralanmalar var. Yaralılardan 2’si polis. Parti bayramlaşması yarın olacaktı. Hem parti ve sokağın sakin olduğu bir zaman. Polis noktası var, valilik binası var. Riskli bir bölgedir. Yaralılarımıza şifa diliyoruz."

 

11.50- YARALI SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Kentin birçok noktasında duyulan şiddetli patlama da yaralı dayısı 12'ye yükseldi.

Patlama, kentin en işlek noktası olarak dikkat çeken Cumhuriyet Caddesi'ge meydama geldi. Özellikle miting ve basın açıklamalarının yapıldığı caddede siyasi parti binaları ve valiliğin bulunması nedeniyle güvenlik tedbirleri üst seviyede tutuluyor.

 

11.35- YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Yaralılar vatandaşların yardımıyla da hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlar ile güvenlik güçleri yaralıların taşınmasında yardımcı oldu. Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olay yerinde çalışmalar devam ediyor.

 

11.30- "AK PARTİ'YE YÖNELİK BİR SALDIRI"

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk: Saldırıyla AK Parti binası ve onu koruyan polisler hedef alınmıştır. Şehidimiz yok, 11 yaralı diye haber aldım. Yaralıların durumu çok ciddi değil.

 

 

11.25- PATLAMANIN YAŞANDIĞI ALANA ÇIKAN  YOLLAR KAPATILDI

Olayla ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmazken ikinci bir bomba ihtimali nedeniyle bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Patlamanın yaşandığı alana çıkan tüm yollar kapatıldı.  Patlamada ilk bilgiler 'bombalı araç' şüphesi yönünde.

Öte yandan patlamanın ardından çıkan yangını güvenlik güçleri tarafından söndürüldü.

 

11.00- AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI VE VALİLİK ARASINDA ŞİDDETLİ PATLAMA

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Van'da şiddetli bir patlama yaşandı. Patlama saat 10.50'de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii'nde meydana geldi. Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve Ak Parti il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü.

Editör: TE Bilisim