2011 yılında yaşanan deprem sonrası inşa edilen TOKİ'ler de ki aboneler için büyük ödeme kolaylığı getirildi. Biriken su borçlarına yüzde 50 indirim getirildi. Tahsil edilecek tutar 6 veya 9 taksitile ödenebilecek.

 

VASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de TOKİ'ler de konu ile ilgili detaylı bilgiler vererek, bu imkandan faydalanılması için zamanı iyi kullanmalarını istedi. Bedellerin indirimli ödenmesi 31 Mayıs 2018 tarihine kadar sürecek. Böylelikle örnek olarak 500 TL borcu olan bir abone net olarak 250 TL ödemiş olacak.

 

Abonelere giden faturalarda görünen tutarların yüzde 50 indirimli olarak yazıldığına dikkat çekilerek, su endeksi memurları sayaç okuma sırasında endeks tutarının yüzde 50'sini yazarak abonelere ayrıca kolaylık sağlıyor. Yüzde 50 indirimden faydalanacak abone aynı zamanda bu tutarı da kredi kartıyla bankaların  öngördüğü 6 veya 9 taksitle ödeme imkanına kavuşacak. 

 

TOKİ' lerde su sayaçlarında biriken endeksin yarısını alacaklarının kararını Genel Kurulda aldıklarını hatırlatan Tekataş, bu birikimin ise ister tek seferde istenirse 31 Mayıs 2018 tarhine kadar taksit seçenekleriyle ödenebilecek müjdesini verdi.

 

Tekataş, ''5 yıldır yerleşim yeri olarak kullanılan Tokilerin sorunlarının bu günlere gelmesinde ihmaller vardır.  Kimse elini taşına altına koymamış. Bu mağduriyeti gidermek için Sayın valimizle istişare ederek, Tokiler için su ödemelerinde yüzde 50 indirime gittik" diyerek  "bu konuda mesken sahiplerinden destek bekliyoruz.  Mağdur olan vatandaşımızın mağduriyetlerinin  giderilmesi konusunda aldığımız bu kararı çevrenize anlatmanızı istiyoruz. Çünkü biz mağduriyetlerin son bulması için çözüm aradık ve sonuca ulaştık.'' şeklinde konuştu

 

TOKİ ABONELERİNE İNDİRİM GELDİ

2011’de yaşanan depremin ardından yapılan TOKİ konutlarının biriken içme suyu tarifelerinde indirim yapıldı. Mevcut dönemde konutlara tankerlerle su taşınmış ayrıca sayaçlarda yüksek miktarda endeks birikmesi olmuştu. Bu konu göz önünde bulundurularak TOKİ abonelerinin mağduriyetinin giderilmesi amaçlı 31/12/2017 tarihine kadar olan biriken endeks üzerinden yüzde 50 indirime gidildi. Biriken borcun ödenmesine de kolaylık getirilerek taksitle ödeme imkanı sağlandı.

 

Bu konu ile ilgili bilgilendirme yapmak için TOKİ Konutlarına  ekiplerle birlikte giden Abone İşleri Daire Başkanı Muhbet Akbulut, TOKİ abonelerine sistemi detaylarıyla anlattı. Abonelerin bu imkandan faydanlanmaları için kalan süreyi iyi değerlendirmeleri istendi.  Daha önce de TOKİ yönetimi ile bir araya gelinerek bilgilendirme yapıldığı hatırlatılarak, ekiplerin sürekli TOKİ'leri ziyaret ederek, detaylı bilgiler verdiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim