ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Van'da uzun süredir yapımı durdurulan YTY inşaatı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

 

Van Mimarlar ve Mühendisler Odası’nın itirazı üzerine, eski vali konağı yerine yapılan YTY Çarşı AVM’nin inşaatı daha önce bildindiği üzere durdurulmuştu.

 

Uzun süre tartışma konusu olan ve odanın, trafik ve yaşam alanı yoğunluğu, kentsel, sosyal ve teknik altyapı, güneşin ve rüzgarın önlenmesi, Van silüetinin bozulması gerekçelerini öne sürmesinin ardından, firma ve belediye, "Oda projeyi neden onayladı" demişti. Oda ise bunar karşılık olarak "Onaylamak zorundaydık, itiraz hakkımızı kullandık." Diye cevap vermişti.

 

Aradan geçen uzun bir zamanın ardından inşaatla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İnşaatın devam etmesi ve tamamlanması adına yaşnan gelişmeyi ise Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva verdi. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ı ziyaret eden Takva ve heyei burada inşaatın tamamlanması sözü aldı.

 

 

Takva o sözü sosyal medya hesabı üzerinden şöyle duyurdu:

 

"Van Büyükşehir Belediyesi'ne Van Alışveriş Günleri'ne verdikleri destek için teşekkür ettik. YTY İşmerkezi'nin tamamlanacağı sözünü aldık." 

Editör: TE Bilisim