Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dolar ve Euro’larınızı bozdurun” çağrısı üzerine Vanlılar adeta döviz büroları ve kuyumculara akın etti.

 

Türkiye’nin dört bir yanında esnaf yaptığı kampanyalarla halkı dolar bozdurmaya teşvik ederken, Vanlılar da yastık altındaki Dolar ve Euro’ları bozdurarak altın ve TL’ye çeviriyor. Dövizini bozduran vatandaşlar olayın maddiyattan ziyade milli mücadele değeri taşıdığına dikkat çekti.

 

Açıklamalarda bulunan Öz-Ba Döviz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Değer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü yaptığı çağrının geniş yankı bulduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da çağrısıyla bu sabahtan itibaren halkımız dolar bozmaya başladı. İnşallah böyle devam eder. Vatanımız, milletimiz için de hayırlı olur. Cuma gününden önce halk dolar alıyordu, ama Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrının ardından vatandaşlarımız dolar almaktan çok elindeki dövizi bozduruyor. Bu şekilde devam ederse inşallah doların ateşi düşer” dedi.

 

“ALTIN HER ZAMAN YATIRIMCISINA KAZANDIRIR”

Cumhurbaşkanı'nın çağrısının geniş yankı bulduğunu belirten Yakupoğlu Kuyumculuk İşletmeni Akif Ölmez ise “Cumhurbaşkanımızın Cuma günü yaptığı açıklama çok geniş yankı buldu. Herkes Cumhurbaşkanı'mızın sözünü dinledi ve vatandaşların bir kısmı dolarını TL’ye çevirirken, bir kısmı da altına çeviriyor. Altın her zaman yatırımcısına dolardan daha fazla kazandırmıştır. Geçmişte de altın dolardan daha fazla kazandırıyordu. Bu kâr zarar olayından ziyade milli mücadeledir. Ülkemizin geleceği için kâr zarar olayını gözetmeksizin halkın elindeki dövizi TL’ye ya da altına çevirmesi bizleri de memnun ediyor” şeklinde konuştu.

 

DEĞER: DOLARLARIMIZI TL’YE ÇEVİRDİK

Yastık altındaki dolarını TL’ye çeviren Naci Değer de halkı elindeki dolarları bozdurmaya davet ederek, “Cumhurbaşkanımızın bizlere çağrısı üzerine biz de dolarlarımızı yastık altında çıkarıp getirdik ve Türk Lirası’na çevirdik. Tüm vatandaşlarımızın da bu duyuruya özen göstermesini istiyoruz. Herkesi TL’ye davet ediyoruz. Bin dolarım vardı, onu da bozdurdum. Cumhurbaşkanımızın sözüne itimat edelim, TL’ye önem verelim” ifadelerini kullandı.

Döviz bürolarının yanı sıra kuyumcularda da döviz yoğunluğu yaşanıyor. Emekli imam Mehmet Şirin Uraslı, yıllardır biriktirdiği dolarını altına çevirdi. Uraslı, “Ülkemizin faydası için Cumhurbaşkanımızın emri üzerine biz de dolarımızı getirdik altına çevirdik. 10 bin 800 dolarım vardı, 174 adet çeyreğe çevirdim. Ülkemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

 

SEVGİ: CANIMIZI BİLE VERİRİZ

Elindeki dolar ve Euro’ları TL’ye çeviren Yasin Sevgi de, “Sayın Cumhurbaşkanı'mızın emri ile bizler canımızı bile veririz. 15 Temmuz’da bizler bunu gösterdik. O yüzden elimizde ne varsa tüm akrabalarımızla birlikte hepsini bozdurduk. Aile olarak 25 bin dolarımız biraz da Euro’muz vardı, onların hepsini bozdurduk. Altını daha avantajlı gördüğüm için altını tercih ettim. Hayırlısı olsun. Amacımız kar değil, biz ülkemizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim