“Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla Irak’ın başkenti Erbil’de kimsesiz çocuklar için düzenlenecek etkinlik çerçevesinde Van’da kermes düzenlendi. Düzenlenen kermes kapsamında elde edilecek gelir ile Erbil’de iftar sofrası kurulacak.

 

Ramazan ayının 15’ine denk gelen “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla, Irak’ın başkenti Erbil’de kimsesiz çocuklara destek amacıyla bir etkinlik düzenlenecek. Bu kapsamda Van’da, Gökkuşağı Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından ortaklaşa, Beşyol Bulvarı’nda kermes düzenlendi. 3 gün sürecek olan kermeste elde edilecek gelir, Erbil’deki programda, kimsesiz çocuklara verilecek. Erbil’deki program çerçevesinde ramazan sofrası kurulacak.  

 

Kermeste, sulu ve kuru yemekler ile tatlı çeşitleri bulunuyor. Ayrıca çay servisi de yapılıyor. Kermesi, Gökkuşağı Derneği bünyesinde yer alan Anadolu Gençlik Birliği organize ediyor.

Yemek organizasyonuna ve satış işlerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden de öğrencilerin katkı sunduğu belirtildi.

 

PROGRAM GELENEKSELLEŞTİ

Dernek sorumlularından Çiğdem Adalı, bu etkinliğin iki yıldır yapıldığını söyledi.

Etkinliğin 81 ilde yapıldığını belirten Adalı, “Biz bu kermesi ‘Dünya Yetimler Günü’ dolayısıyla düzenledik. Diğer tüm illerde de yapıyoruz. 15 ülkede bulunan yetim çocuklara yönelik bir etkinliktir bu. Biz de Van olarak Erbil’i seçtik. Hem bize yakın bir yer. Hem de bir mazlum, bir mağdur, sıkıntı neredeyse, savaş neredeyse biz de oradayız.” diye konuştu.

 

Adalı, kermese büyük bir ilginin olduğunu da sözlerine ekledi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

 
Editör: TE Bilisim