Şanlıurfa Öze Dönüş Platformu'nun organizesinde Van Öze Dönüş Platformu, Van'dan getirdiği 17 kuaför ve berberle Suruç'taki kamplarda kalan büyük çoğunluğu çocuk olmak üzere yaklaşık bin 200 Kobanilinin tıraşını gerçekleştirdi.

Bin kişiyi tıraş etmek üzere gelen berber heyeti, çocukların sevincini görünce akşama kadar aralıksız çalışarak talep eden herkesi tıraş etti. Van Öze Dönüş Platformu'ndan Ömer Demez, "Yaptığımız çalışmaları tamamen Öze Dönüş bünyesinde yapıyoruz. Platformumuzun Urfa'daki temsilcisi olan kardeşlerimizin zaten ne yaptıklarını anlatmamıza gerek yok. İlk günden beri canla başla çalışıyorlar. Ben de birkaç defa zaman zaman gelip gidiyordum. Kardeşlerimin çalışmalarını görünce, biz ne yapabiliriz diye düşündüm. Özellikle berberlik mesleğimizle ilgili. Çünkü bu ortamı gördük. Uzun süre gelip gittim. Tıraş ihtiyaçlarını fark ettik. Bunu artık bir organizasyon şeklinde yapma kararı aldık. 17 kişilik bir ekiple tekrar geldik buraya. Van'dan çıkarken hedefimiz bin kişiydi. Çok şükür biraz daha hızlı davrandık. Kardeşlerimiz bu ortamı görünce, bu dramı görünce biraz daha fazla çalıştılar. Bin 200'ü rahat geçtik çok şükür. Biz daha çok çocuğa yöneldik. Çünkü çocukların saçlarını taramaları, yıkanmaları zor bir alandı. Bu yüzden çok az büyükleri tıraş ettik." diye konuştu.

İhtiyaç duyulması halinde tekrar Van'dan gelebileceklerini kaydeden Demez, "Hamdolsun bugün çalışmamız bitti. Umarım en kısa zamanda memleketlerine geri dönerler, bize de bir daha ihtiyaç duymazlar. Şayet ihtiyaç duyulursa bir ay sonra tekrar geleceğiz. İki çadır kentte çalışma yaptık. Biri öğleden önce biri de öğleden sonra." dedi.


(Kaynak: Gazeteipekyol)

Editör: TE Bilisim