Van Kuyumcular Derneği, Suriye’de yaşanan savaşta mağdur olanlara ulaştırılmak üzere 6 tır gıda yardımını Halep'e gönderdi.

 

Son zamanlarda Halep’te artan insanlık dramına sessiz kalmayan Vanlı esnaf kolları sıvadı.

Dün öğle saatlerinde tırları Halep’e uğurlamak için bir araya gelen Van Kuyumcular Derneği Başkanı Yüksel Sadıksoy, başkan yardımcısı Cevdet Anterili, genel sekreter Emrullah Ölmez ve yönetim kurulu üyeleri Caner Adıgüzel ile Ercan Yüksel, toplanan yardımları uğurlamanın mutluluğunu yaşadılar. Halep’e gönderilen tırlarla ilgili açıklamalarda bulunan Van Kuyumcular Derneği Başkanı Yüksel Sadıksoy, “Şam rejiminin ve destekçilerinin Halep’te yürüttükleri vahşetin tüm dünyayı dehşete düşürdüğü bir süreçten geçiyoruz. Bizlerin toplum olarak öncüsü olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in de (s.a.v.) dediği gibi ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ sözünden hareketle komşumuz olan Suriye’de böyle insanlık dramı yaşanıyorken sessiz kalmamamız mümkün değildi. Biz Van Kuyumcular Derneği olarak esnaf arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu konu için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Tüm üye arkadaşlarımızın hepsi bu yardım kampanyasına destekte bulundular. Bunun sonucunda dernek olarak 6 tır gıda yüklenmiş tırlarımızı Halep’e doğru yola çıkardık. Biz bireyler olarak üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Buradan söylemek istediğim acının dili, dini, ırkı yoktur acı herkes için aynı derecede yaşanır ve aynı derecede hissedilir. Bu yüzden bizimde bu zorlu süreçte öncelikli kendi ülkemiz için tek yürek olmamız gerekir. Ardından bu insanlara koşmamız onların acısına ortak olmamız onlara yardım etmemiz gerekir” dedi.

 

Yapılan açıklamanın ardından dernek yöneticileri, tırlarla ilgili son hazırlıkları kontrol etmeleri ile birlikte yardımlar Halep’e doğru yola çıktı.

Editör: TE Bilisim