ŞEHRİVAN ÖZEL: HAKİM İNALÖZ/ SONER İZGİ- Genç yaşıda, genç bir girişimci olma umuduyla İstanbul’un yolunu tutan ve ailesiyle birlikte kurduğu WILCO Group adında bir şirket kuran Vanlı işadamı Mehmet Avcı başırılı çıkışını sürdürüyor. 20 yaşındayken Van’ndan ayrılan ve o günden sonra sadece İstanbul ve Ankara’nın değil, Türkiye’nin önemli temizlik şirketlerinden birisinin CEO’su olan Avcı, son zamanlarda TÜSİAD üyeliği, Dostluk Grubu üyeliği ve bu grupla birlikte yaptıkları tekstil yatırımı gibi hamleler ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Van Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Group Genel Müdürü Vanlı Mehmet Avcı, Türkiye geneli 81 il’de, 2.000 noktada hizmet vererek, ülkemizin en büyük hijyen şirketi olmanın gururunu binlerce çalışanımızla yaşamaktayız, her zaman yenilikçi bir vizyona sahip kurumsal yapısıyla ilerleyişini sürdüren grubumuz; Türkiye’de hizmet verdiği alanlar içinde çok önemli bir konuma gelmiş ve iş yaptığı kurumlar tarafından çalışmaları takdirle bir yapıda olduklarını söyledi. Mehmet Avcı, “Grubumuz Türkiye ve Yurt Dışında Temizlik, Katı Atık Yönetimi, Güvenlik, İnşaat ve Yardımcı Personel hizmetleri vermektedir”, şeklinde konuştu.

Vanlı işadamı Mehmet Avcı, Türkiye genelinde bir şirket haline gelen Wilco Group ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle kompleks ve kurumsal yapıların temizliği başta olmak üzere toplu taşıma, AVM, okul, kamu kurumları, özel kurumlar gibi alanlarda temizlik hizmetleri veren Wiclo son olarak Türkiye’nin dev bankası Deniz Bank ile anlaştı. Yarım aşıra yakın bir tecrübeye sahip olan Wilco Group, CEO’su Avcı ile her geçen gün yelpazesini genişletmeye de devam ediyor. Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren bir şirket haline gelen Wilco, yenilikçi yapısı ile de dikkatleri çekmeye devam ediyor.

KENDİ ALANINDA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ!

Dostluk Grubu’nun Tekstil Kent’teki yatırım ortaklarından olan Avcı, başarılı yükselişi sürerken halihazırdaki çalışmalarını da Şehrivan’a anlattı. Öncelikle şirketi ile ilgili bilgiler veren Avcı, “Şirketimiz 1991 yılında Van’da kurulmuştur. 2005 yılında şirket merkezi, daha geniş ağda çalışabilmek için İstanbul’a taşınmıştır. Wilco Group, Türkiye Geneli 81 il, 3 bin 500 noktada temizlik hizmeti sağlamaktadır. Koç Holding, Ziraat Bankası gibi çalışan grup, 2019 yılında başlamış olduğu Türkiye İş Bankası, Denizbank ve Kuveyttürk katılım Bankası projeleriyle kendi alanımızda yüzde 33 Pazar payı ile Türkiye’nin en büyük şirketi konumuna geldik.”

DÜNYA MARKASI OLMAK İSTİYORUZ

Avcı Türkiye ile birlikte dünya pazarında da yer almak istediklerini belirtirken, şirketin finansal anlamda da yoluna emin adımlarla devam ettiğini belirtti. Avcı: “Ayrıca, Türkiye’nin en geniş ağda çalışan hijyen şirketi konumundayız. 2017 yılında 104.500.000 TL, 2018 yılında 101.000.000 TL. ciro ile 2 yıl üst üste satışlarımız 100 milyonun üzerinde gerçekleşti. En büyük hedefimiz Global bir marka haline gelebilmek.” Şeklinde konuştu.

YENİLİKÇİ VE ÜRETKEN BİR KURUMUZ

“İşimize yatırım yapıyoruz” diyen Avcı, şirketlerinin Ar-Ge çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü de sözlerine ekledi. Sektörle ilgili tüm gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Avcı, Van’daki yatırımlar gibi önemli yatırımlar yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyerek Van’dan dünyaya açılan dev bir markayı yaratmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim