II. Genel Kurulundan güçlenerek çıkan VANGGİAD yönetiminde önemli değişiklikler yapıldı. Yapılan seçimle birlikte bir kez daha güven tazeleyen ve yönetim listesini ayrı sektörlerde faaliyet gösteren isimlerle güçlendiren VANGGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Çiftci, 2’inci Olağan Genel Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, Van’ımızın önemli genç iş adamlarını da bünyemize katarak yolumuza güçlenerek devam ediyoruz dedi. Van’a hizmet için kurdukları derneğin daha geniş tabanda ve tüm sektörlerde var olarak yoluna devam etmesi, Van’da dayanışmayı ve yatırım iş birliğini artırması açısından çok önemli olduğunu belirten Çiftci, yeni yönetim kurulu ile yeni hedefler belirlediklerini Van’da istihdam artırıcı yatırımlar için daha çok mesai harcayacaklarını söyledi.

 

“SINIR ÜLKELERLE TİCARET ORANI ÖNEMLİ EKSİKLİK”

 

Yaşanan depremden sonra bunlara daha çok ihtiyaç olduğunu kaydeden Çiftci, ayrıca, “Deprem sonrası başka illere giden veya Van’dan göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımızı geri kazanmanın yolu burada yatırımı ve istihdamı artırmaktan geçer. Barış sürecinden bahisle, Ülkemiz ve bölgemiz için açan yeni bahar havasının ve hükümetin bölgemiz için uyguladığı teşvik paketiyle de yatırımcılarımız yeni yapacakları yatırımları gerçekleştirmek için ortak bulmakta zorlanmayacağı kanaatindeyim. İşte tam burada bizler VANGGİAD olarak Türkiye geneli TÜGİK Üyesi İş Adamları ve diğer STK’lar la yapacağımız iş birliktelikleri ile Van’a daha fazla yatırımcı çekeceğiz inşallah. Hükümetimizin de büyük önem verdiği Van’ın sınır olduğu komşu Ülkeler içinde bir ticaret merkezi olması için gereken eksik kalmış yatırımların tespiti ve tatbiki konusunda tüm üyelerimizle Van için çalışacağız, elimizden gelen gayret ve çabayı ortaya koyacağız. Çok önemli bir avantaj olan sınır komşularımızın şu anki sıkıntılı durumlarından çıkışta, yeniden yapılanma sürecinde, Türkiye’ye yani bize büyük iş düşecek ve biz bu yeni dönemde özel sektör ve Kamu sektörü olarak buna hazırlıklı olmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

 

“OSB HER ŞEYİ GÖSTERİYOR”

 

Çiftci konuşmasını şöyle sürdürdü, “Organize sanayi bölgelerimize her geçen yıl yeni bir etap eklenmekte ve yenisi için yeni talepler alınmakta, bu da bölge ekonomimizin güçlendiğinin en büyük işaretidir. Tekstil kent ve yeni organize sanayi etapları ile Van sadece Doğu Anadolu’nun değil komşu ülkelerinde ihtiyaçlarını karşılayacak hale geleceği inancındayım. Van bölgesinin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. İnşallah ben ve VANGGİAD üyesi arkadaşlarımda bu yeni dönemde şehrimizin kalkınması, yatırımların artması ve istihdam artırıcı yeni projelerle Van için çalışacağız. Genel Kurul sonrasında yapılan ilk yönetim kurulu toplantımızda yönetim organlarımızı belirledik tüm arkadaşlarımız Van’ın saygın genç iş adamlarıdır. Bize değer ve güç kattıkları için hepsine teşekkür ediyorum.”

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Öte yandan yapılan seçim sonrasında VANGGİAD’ın yeni dönem yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Veysel Çiftçi, Yavuz Kuşan, Mehmet Toprak. Zafer İzgi. Bozan Akgün, M.Fatih Çelik, Ü.Veysel Demir, Yavuz Dalgın, Erkan Çoşkun, İbrahim Halil Şayak, Cüneyt Yılmaz, Mehmet İzgi, Adnan Turlak, Celal Çiftçi, Mehmet Bülbül, Metin Cengiz, Mehmet Karaca, Mehmet Latif Keleş, Can Batmaz, Zafer Kaya, Süleyman Karanlık, Metin Çiftçi, Adem Karanlık, Fatih Kızıldere. (Şehrivan)

Editör: TE Bilisim