ŞEHRİVAN HABER - Ankara’dan Bitlis’e gelen Profesyonel Dağcı Tarık Bünyamin, Van Gölü çevresinde başlattığı bisiklet turu ile Van Gölü kıyı kanunu, Van Gölü’nün temizliğine dikkat çekmek ve Van Gölü Balığına dikkat çekti.

 

Sivaslı Profesyonel Dağcı Tarık Bünyamin, Vangölü Aktivistleri Derneği Adilcevaz Temsilcisi Orhan Emen’in organizatörlüğünde Vangölü çevresinde 3 günlük tur yapacak. İlk olarak Adilcevaz’a gelen Bünyamin bisiklet turunu burada başlattı. Dün akşam saatlerinden Van’a gelen Bünyamin bugün ise düzenlediği Van-Tatvan turu ile Tatvan’a ulaştı.

 

 

Yarından Tatvan’dan yeniden Adilcevaz’a geçecek olan Bünyamin 3 gününde bisiklet turunu tamamlamış olacak. Van Gölü kıyı kanunu, Van Gölü’nün temizliğine dikkat çekmek ve bir doğa güzelliği olan Van Gölü Balığına dikkat çekmek için yola çıkan Bünyamin, Vangölü Aktivistleri Derneği Adilcevaz Temsilcisi Emen’in organizesi ile tur tamamlanacak.

 

 

450 kilometrelik turunda ardından Adilcevaz’da tamamlanacak tur sonrası Bünyamin, Süphan Dağı’na yapacağı tırmanışın ardından, etkinlik tamamlanacak.

 

 

Van için önemli derneklerden bir tanesi olan Vangölü Aktivistleri Derneği yapmış olduğu bu çalışma ile yeniden Vangölüne verdiği değeri bir kez daha göz önüne serdi.

 

Editör: TE Bilisim