Elazığ'da Ankara-Tatvan seferini yapan 11532 sefer sayısı Vangöl Ekspresi'nin minibüse çarpması sonucu meydana gelen kazada ölen 5'i Suriyeli toplam 9 kişinin kimlikleri belirlendi. Kazada ölenlerin minibüsü sürücüsü Mesut Karakoç, Zülküf Yaşar, Turan Özdemir, Doğan Demir ile Suriye uyruklu Husay Salih, Muhammet Eshab, Rami Esab, Basil Halepçe ve Abdullah Barhas oldukları belirlendi.


VALİLİK: KAZA HEMZEMİN GEÇİT OLMAYAN YERDE OLDU

Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada kazanan hemzemin geçit olmayan bir noktada geldiği belirterek, "Bugün Ankara-Tatvan seferini yapmakta olan 11532 sefer sayılı Vangölü Ekspresi'nin saat 10.07'de Elazığ-Çağlar istasyonları arasında kilometre 41+704'teki seyri sırasında 23 DF 622 plakalı tarım işçilerini taşıyan minibüsün hemzemin geçit olmayan bir noktadan demiryolu hattına girmesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Kaza nedeniyle minibüste bulunan 9 kişi hayatını kaybetmiş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 kişinin tedavisi devam etmektedir. Kazanın yaşandığı vere 1.625 metre uzaklıkta, uyarı işaretleriyle donatılmış hemzemin geçit bulunmaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

 

TCDD: HEMZEMİN GEÇİT 1625 METRE UZAKTA

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Elazığ'da 9 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili yaptığı açıklamada, tarım işçilerini taşıyan minibüsün hemzemin geçit olmayan bir noktadan demiryolu hattına girmesi sonucu kazanın meydana geldiğini bildirdi. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle: "Bugün Ankara-Tatvan seferini yapmakta olan 11532 sefer sayılı Vangölü Ekspresi’nin saat 10.07’de Elazığ-Çağlar istasyonları arasında km 41+704’teki seyri sırasında 23 DF 622 plakalı tarım işçilerini taşıyan minibüsün hemzemin geçit olmayan bir noktadan demiryolu hattına girmesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Kaza nedeniyle minibüste bulunan ve henüz isimleri belirlenemeyen 9 kişi hayatını kaybetmiş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 kişinin tedavisi devam etmektedir. Kazanın yaşandığı yere 1.625 m uzaklıkta, uyarı işaretleriyle donatılmış hemzemin geçit bulunmaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."

Editör: TE Bilisim