Vatandaşların bu şikâyeti üzerine Lokman Hekim Van hastanesinde dün akşam bir toplantı düzenlenmişti. Ancak toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlamayan hastane yetkilileri, basın mensuplarına sert tepki göstermişti. Yaşanan bu sıkıntı üzerine Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti olarak eleştiriyi kaldırmayıp terk edilen toplantıyı Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde ele alınmalıdır. Sonuç itibariyle Özel Lokman Hekim Hastanesi yönetimi tarafından meslektaşlarımıza yapılan tavrı saygısızlık olarak değerlendirir yaşanan bu üzücü olayı kınıyoruz.” Denildi.

 

Dün akşam Lokman Hekim Van Hastanesinde basın mensupları ile hastane yetkilileri arasında yaşanan tatsız olaylara ilişkin Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, İstanbul Hastanesi’nin kısa bir süre önce siyasal olaylardan kaynaklı kapandığı hatırlatılarak, “Kapanma kararı sonrası bölgedeki devlet hastaneleriyle birlikte çevre illerden gelen yoğun bir hasta potansiyelinden dolayı özel hastanelerde hasta sayısı 3-4 katına çıkmış faaliyette olan iki özel hastanede yığılmalar söz konusu olmuştur. Hasta yoğunluğu ile birlikte kamuoyunun da sık sık ortaya attığı sorun ve şikâyetler gazeteciler tarafından Van İl Sağlık Müdürlüğü’ne taşınmış, yetkili isimler ise Özel Lokman Hekim Hastanesi yetkilileri ile gazetecilerle bir toplantı düzenlemiştir.” Denildi.

 

“HASTANE YETKİLİLERİ NEZAKETLERİNİ GÖSTERMELİYDİ”

Dün akşam Özel Lokman Hekim Hastanesinde gerçekleşen buluşmada gazeteciler yaşanan sorunları hastane yönetimine aktarırken, toplantı beklenmeyen bir boyuta taşındığı ifade edilen açıklamada, “Kamunun yaşadığı sıkıntıları hastane yönetimine aktaran gazetecilerin sorularının büyük birçoğu dikkate alınmamış ve çözüm noktasında beklenen davranışlar sergilenmemiştir. Gazetecilerle hastane yönetimi arasında sert diyaloglar yaşanmasına neden olan olayların çözümü noktasında hiçbir değerlendirmenin yapılmadığı, gazetecilerin sorularını cevaplama veya sorgulaması gerekirken ev sahipliği nezaketini göstermeyip toplantıyı terk etmesi doğru bir davranış şekli olmamıştır. Ayrıca gazetecilerin eleştiri ve sorularını sert bir şekilde karşılayan yönetimin tepkileri de kurumsal bir yapıya yakışık kalmamıştır.” Diye belirtildi.  

 

“BU ÜZÜCÜ OLAYI KINIYORUZ”

Son zamanlarda hasta bakma konusunda uygulanan politikalar, ücretler konusunda ciddi anlamda eleştiri ve tepkilerin arttığı da dikkat çekilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “İlimizin şu anda en büyük özel hastanesindeki bu sıkıntıların dile getirildiği toplantıda hastane yönetiminin tahammülsüz ve agresif tutumları sorunların çözüme kavuşturulmasını daha da çözümsüz bir hale getirmiştir. Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti olarak eleştiriyi kaldırmayıp terk edilen toplantıyı Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde ele alınmalıdır. Sonuç itibariyle Özel Lokman Hekim Hastanesi yönetimi tarafından meslektaşlarımıza yapılan tavrı saygısızlık olarak değerlendirir yaşanan bu üzücü olayı kınıyoruz.” 

Editör: TE Bilisim