Van için büyük bir öneme sahip olan hayvancılık için adımlar atılmaya devam ediyor. Vangölü Mezbaha Tesisinin açılışı yapıldı.

 

Beyüzümü Mahallesinde bulunan Vangölü Mezbaha Tesisi açılışına Vali İbrahim Taşyapan, YYÜ Rektörü Peyami Battal, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Heybet Semur, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan işletme sahibi Sabri Yılmaz, önemli bir tesis Van’a kazandırdıklarını ifade ederek, 25 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

 

 

UÇAR: 5 MİLYON TL HARCANDI

Daha sonra tesis hakkında bilgi veren Ali Uçar, “Tesisimiz TKDK olarak 13. çağrı döneminde almış olduğumuz bir projedir. Tarım ve balıkçılık ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında et üreten tarımsal işletmeler başlığı altında destek alan bir tesisiz. Tesisimizin yaklaşık bütçesi 5 milyon TL’dir. TKDK 2 buçuk milyon TL’sini hibe ederek, yüzde 50 destek verdi. Ödemelerin tamamı 2015 yılının sonunda tamamlanmıştır. Tesisimizin ilimize hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

 

 

TAKVA: İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR TESİS

Van TSO Başkanı Necdet Takva, tesisin Van için son derece önemli olduğunu belirterek, “Mübarek Ramazan ayının başlangıcında böyle hayırlı bir tesisin açılışı vesilesiyle bir arada bulunuyoruz. Bu tür tesislerin olmasının kentimize yaratacağı önemli bir katma değer olduğunu düşünüyoruz. Sabri Yılmaz ve ailesini tebrik ediyorum. Tanıdığımız günden bu yana sektörde emek veren, çaba gösteren önemli bir girişimcidir. Tabi kendi çiftlikleri de var. Bu tesisle birlikte entegre bir oluşumunda başlangıcını yapmış oldular. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“VİLLA YERİNE KESİMHANE YAPILMIŞ”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ise, “Güzel bir tesisin açılışındayız, her şeyden evvel manzara çok güzel ama villa yapılacak yere kesimhane yapılmış, buraya aslında villa yapılması lazım ama inşallah buradan kazandıklarınızla villa da yaparsınız. Belediye başkanıyım, bu tür uyarıları yapmam gerekiyor” dedi.

 

 

TAŞYAPAN: VAN ÖNEMLİ BİR KONUMA SAHİP

Taşyapan Van’ın hayvancılık sektöründe önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak, “Kesimhanelerimizde bunun için çok büyük önem arz ediyor. Özellikle Et Balık Kombinası Merkezimizin kapanmasından dolayı daha çok önem taşıyor. Tabi inşallah yakın zamanda Et Balık Kombinasının çalışmaları Van’da başlar. Sektörün içerisinde üreticilerimiz için nitelikli tesislerin olması çok önemlidir. Çünkü tesis olmadığı zaman üreticilerimiz başka yerlerde hayvanlarını kestirmek zorunda kalıyor. Devletimizde tabi ki buraya büyük bir katkı verdi. Devletin çok önemli destekleri var, her girişimcinin bu desteklerden faydalanması gerekiyor. Tesisin ilimiz hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / HAKİM İNALÖZ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim