Ömer Aytaç AYKAÇ – Şehrivan ÖZEL


 

Van’da bazı mahallelerde sürekli meydana gelen kablo hırsızlıklarından sonra bu lokasyonlarda oluşan internet kopuklukları üzerine gazetemizde yer alan haberlerin ardından konuşan Türk Telekom Van İl Müdürü Abdulselam Kılıç, zaman zaman meydana gelen sıkıntıların yaşanan hırsızlık olaylarından kaynaklandığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde Van’daki kesintiler ile ilgili yer alan haber üzerine açıklamalarda bulunan Türk Telekom Van İl Müdürü Abdulselam Kılıç, o kesintilerin nedenini hırsızlığa bağladı. Kendine ve şirketine yönelik ifadelerin haksız olduğunu belirten Kılıç, “İlimizde en kaliteli hizmetin verilmesi için çalışıyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim en önemli önceliğimizdir. Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir. Arkadaşlarımızla beraber 7 gün 24 saat sürekli hizmet vererek hem hizmetin devamlılığı hem de oluşan tüm sorunları çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

“24 SAAT ÇALIŞIYORUZ”

Daha önce gazetemizde çıkan internet arızaları ile alakalı haberler üzerine Türk Telekom İl Müdürü Abdulselam Kılıç, gazetemize açıklamalarda bulundu. Van’da hizmetlerinin müşteri odaklı ve kaliteli hizmet çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Kılıç, 2011 yılında ilde meydana gelen büyük depremlerin ardından, sıkıntılara rağmen büyük işler başardıklarını, Genel Müdürlüklerinin desteğiyle Van’da Türkiye’nin en geniş kapsamlı Fiberkent projesini gerçekleştirdiklerini söyledi. İlçelerin büyük kısmında da Fiberkent’i kurduklarını söyleyen Kılıç, “Hırsızlık, hasar veya başka sebeplerle oluşan arızalar için kesintisiz olarak hizmet vermekteyiz. Arkadaşlarımızla beraber görevimizi hakkaniyet çerçevesinde, müşteri memnuniyeti doğrultusunda layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Tüm iletişim kanallarımız müşterilerimizin sorun ve taleplerine cevap verecek şekilde 24 saat açık olup, çözüm için bütün imkanlarımız seferber edilmektedir. Depreme rağmen haberleşmemizde herhangi bir kesinti olmadı. Arkadaşlarımızla beraber günlerce 24 saat ayakta gözümüzü kırpmadan çalışma yaptık.” dedi.

KABLO HIRSIZLARI ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZEMEYECEK

Van’da Türk Telekom olarak yaşanan büyük depreme rağmen büyük işler başardıklarını belirten Kılıç, Van’da Fiberkent çalışmalarını en hızlı ve en yaygın alana yayan illerden biri olduklarını belirterek, ‘’Biz Fiberkent konusunda Van’da ciddi bir çalışma yaptık. Kentin neredeyse tamamında fiber hatları döşedik. TOKİ konutlarında evlere kadar fiber altyapısı sağladık. İlçelerimize de fiberle ulaştık. Üstelik çalışmalarımızı deprem gibi doğal afetten sonra başardık. Bununla beraber kablo hırsızlığı ve tahribatı ilimizde fazla olmaktadır. Bu da ciddi anlamda malzeme ve emek harcanmasına sebep oluyor. Kablolarımıza hırsızlığı anında haber veren alarm cihazları kurduk. Ayrıca yasayla haberleşme kablo hırsızlıklarının cezaları da artırıldı. İnsanlarımızın haberleşme kablolarını çalan veya vakitsiz olarak bunlarla uğraşan şüpheli kişiler gördükleri zaman kolluk kuvvetlerine bildirmesi faydalı olacaktır.” Dedi. Kılıç, gazetemizde yer alan o haberdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kişisel hukuku zedelediğini ifade ederek, kendisi hakkındaki ifadelerin haksız olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim