İpekyolu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğün de, gıda koordinasyon ekibi tarafından uzunca bir süredir yürütülen “Beyaz Bayrak Projesi” sahiplerini buldu. İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Veysel Keser kalite açısından uygun görülen işletmeleri  ziyaret ederek işletme sahiplerine plaket ve beyaz bayraklarını verdi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Edremit Belediyesi’nin de yer aldığı gıda koordinasyon ekibi, tarafından yürütülen çalışmalar ve ‘Beyaz Bayrak Projesi’ kapsamında ilçe sınırları içinde yer alan işletmelere ödül verildi. İşletme sahiplerine işyerlerinde verilen ödül törenine, İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Veysel Keser, Beritan Tayan, HDP Van İl Eşbaşkanı Gülistan Orhan, İpekyolu Belediye meclis üyeleri, Fırıncılar ve Lokantacılar Odası, Büyükşehir Sağlık Daire Başkanlığı çalışanları ve İpekyolu Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanları katıldılar. Kalite ve hijyen açısından uygun görülen işletmeleri yerinde denetleyen Eşbaşkan Keser denetimin ardından işletme sahiplerine plaketlerini teslim etti.

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Keser şu ifadeler yer verdi: “Büyükşehir belediyemiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz beyaz bayrak projesi kapsamında verdiğimiz plaket; hijyenik, sağlık ve kalite açısından belli bir standarda ulaşmış işyerlerine verilen önemli bir imgedir. Bu işyerlerinin kalite kontrol mekanizmasını oturtma açısından da önemlidir. Projenin önemli bir noktası da halkımızın sağlıklı iş yerlerini tercih etmede kolaylaştırıcı bir etken olmasıdır. Örneğin şehir dışından gelen insanların sağlıklı ve kaliteli bir yer seçmesinde önemli rol oynayacaktır. Ödüle laik olan işletmelerimizi bu açıdan tebrik ediyoruz.”

 

İşletme sahipleri bu proje kapsamında Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği ödülüne laik görülmelerinden kaynaklı memnuniyetlerini dile getirdi. İşyerleri sahipleri beyaz bayrakları camlara asarak bu faaliyeti teşvik edeceklerini dile getirdiler. İlçe sınırları içinde Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği ödülünü almaya hak kazanan işletmeler şunları oldu: Hacıoğlu Ekmek Fırını, Gaziantep Baklava Sarayı ve Birkoç Sac Kavurma Salonu.

Editör: TE Bilisim