Önder ALTINAL - Şehrivan


 

Van ile ilgili hedeflerini ve heyecanlarını paylaşmak için kente geldiklerini belirtti. İstanbul’un zor bir metropol olduğunu vurgulayan Donat, “Bu zor şehirde biz Vanlılar eğer güçlerimizi bir araya getirebilirsek, dayanışma içinde olabilirsek ayakta kalabiliriz ve söz sahibi olabiliriz” dedi.

“FEDERASYONUMUZA BAĞLI 17 DERNEK BULUNUYOR”

Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Etkinliği için birçok iş adamı ile birlikte Van'a geldiklerini söyleyen Donat, “Bugünkü kahvaltı programımızda da Van İş adamları Derneği Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu, Başkan Yardımcısı Fatih Yağız, Naim Akay, İsmail Ayaz, Orhan Ayyıldız, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çanakçı, Gevaş Derneği Başkanı Bedrettin Dinçer ve VİŞAD Genel Sekreteri Aydın Altay ile bazı iş adamlarımız bulunuyor. Hepinize tekrardan hoş geldiniz diyorum. Değerli konuklar, bildiğiniz gibi İstanbul metropol bir şehir. Bizler de birlik olursak başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Bu çerçevede Federasyonumuza bağlı 17 dernek bulunuyor. Van derneklerinin tümünü Van Dernekler Federasyonu çatısı altında birleştirmeyi hedefliyoruz. Aynı şekilde Van’da ki diğer tüm Van ile ilgili tüm dernekleri onları da üyeliğimize alacağız ve Van'ı temsil eden Van iş adamları derneğimiz ile çok yakın bir temas içinde uyumlu bir şekilde çalışarak Van'a ve Vanlılara hizmet etmeye çalışacağız. Biliyorsunuz federasyonumuz demokratik bir kuruluş, kendi amaçları ve ilkeleri doğrultusunda bağımsızlık, insanların eşitliğini, kardeşliğini savunur. Ayrımcılığa karşıdır ve her türlü fikre saygı duyarız. Üst kimliğimiz Van ve Vanlı olmaktır. Kesinlikle bu dönemde Mikro milliyetçiliği bir tarafa bırakıyoruz. Hepimiz artık Vanlıyız. Çataklı, Özalplı, Başkaleli, Gevaşlı, Ercişli, Tuşbalı, Bahçesaraylı değiliz, hepimiz Vanlıyız ortak paydamız Vanlı olmak.” Dedi.

DERNEKLERE KADIN BAŞKANLAR GELİYOR

Tüm mevcut dernekler ve yeni kurulan derneklere de kadın kotası getirip tüm derneklerde kadınları temsil edecek bir başkan temsilciği olmasını arzu ettiklerini belirten Donat, “Biz bu yeni dönemde bir milat yaparak tekrar Yönetimimize 3 tane bayan arkadaşımızla, maalesef hep şikayet ettiğimiz erkek egemenliği toplumunda yaşayıp, hayatımızın yarısını paylaştığımız, bizi dünyaya getiren annelerimizin, bacılarımızın, kardeşlerimizi hep bu tür sivil toplum kuruluşlarında dışarıda bıraktık. Bu dönemde bir başlangıç olarak yönetimimize 3 tane bayan arkadaşımız var. İnşallah bunlardan bir tanesi de kadın kollarından sorumlu başkan yardımcısı olacak. Buda bizim için bir milat olacak. Bu çerçevede bu yapıyı aynen bize bağlı bulunan tüm mevcut dernekler ve yeni olan derneklere de kadın kotası getirip tüm derneklerde kadınları temsil edecek bir başkan temsilliği olmasını arzu ediyoruz. Yine aynı şekilde gençlerimiz için çalışıp onlara iyi bir dünya bırakmak için onlara bir gençlik kollara başkanlığı kuruyoruz. Kurumsal bir kimliğimiz olmasını hedefliyoruz. Bizden sonra gelecek olanlara kurumsal bir kimliği olan, düzenli bir işleyişi olan, hiçbir eksiği olmayan bir yapı bırakacağız. Kurumsal kimliğin tüm dernekler tarafından kabul göreceği bir noktada olacak. Yine bu yapıyı biz derneklerden de arzu ve talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

DONAT: ADALETSİZLİK VAR

Derneklerimizin temsilliyeti konusunda da delege sayısı noktasında bir adaletsizliğin olduğunu tespit ettiklerini belirten Donat şöyle devam etti: “Bunu hep delegelerimize hem de sizlerle de paylaşmak istiyoruz. Bu adaleti sağlayacağız. Amacımız şu, gerçekten İstanbul’da çok aktif derneklerimiz var ama maalesef adı dernek olan ama hiçbir faaliyeti olmayan hiçbir üyesi bulunmayan derneklerimizde var. Bu zamana kadar derneklerimiz eşit delege sayısı ile temsil ediliyor bunun bir adaletsizlik olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra ki süreçte, tabi tüzük değişikliği gerektiren bir durum, en kısa zamanda gerçekleştireceğimiz olağanüstü kurultayda tüzük değişikliği yapıp temsilcilikte adaleti sağlayacağız. Yani aktif ve başarılı olan, üye sayısını artıran derneklerle, hiçbir faaliyeti olmayan dernekleri hiçbir zaman bir tutmayacağız. Yine bu süreçte kendimize hedef koyduğumuz gibi, derneklere de hedef koyacağız. Güçlü olmamız için üye sayımızı artırmalıyız. İnşallah üye sayımızı, bir yıl içinde 50 bin veya 75 bin sayısına ulaştırmaya gayret göstereceğiz. Dernek sayımızı da en az 50’ye çıkarmak. Bununla ilgili her sene düzenli olarak yapılan etkinliklerin dışında Van'ı temsil eden tanıtım etkinliklerimiz olacak. İstanbul’da illerin tanıtıldığı etkinliklerimiz olacak. Yine İstanbul’u bölgelere ayırıp bundan sonra daha aktif hale getirmek içim bölge başkanlıkları kurmayı düşünüyoruz. Her bölgede de salon toplantıları, meşhur ayran aşı günleri gibi günler düzenlemeyi düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“VAN İLE DİYALOG HALİNDE OLACAĞIZ”

Van'ı tanıtan ve Vanlıları bir araya getiren ve kaynaştıran programlarının olacağını sözlerine ekleyen Donat, “Federasyon olarak sosyal medyada daha fazla yer almak için çabalayacağız, platformlar oluşturacağız, federasyonumuzla yer alacağız. İnşallah Van ile çok yakın bir diyalog halinde olacağız. Van’da ki tüm genel idare ve mülki amirler ile yerel yönetimlerle, siz değerli basın mensupları ile Van’da ki tüm Sivil Toplum Örgütleri ile Dayanışma ve işbirliği içinde olacağız. Yani biz sizin İstanbul'da ki gözünüz kulağınız olacağız. Sizlerde bizim burada ki gözümüz kulağımız olacaksınız. Bu çerçevede tüm insani olaylara duyarlı olacağız. Barış sürecine de, somada ki faciaya da, mısırda ki darbeye de, Ukrayna’da ki olaylara bunun gibi dünya da gelişen tüm insani olaylara da duyarlı olacağız. Derneklerimizle beraber bu tepkiyi ortak akıl ile tepkimizi ortaya koyacağız.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim