ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ/ MERAL YILDIZ-  Önceki gün akşam saatlerinde Van’a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi program ve ziyaretlerde bulunarak yeni bir uygulamayı da Van’dan başlattı. Sabah saatlerinden itibaren yoğun bir program yürüten Bakan Selçuk, kentteki eğitim durumunu yerinde görmek için kentte yoğun bir mesai harcayarak kurum yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Selçuk, öğretmenevlerinde yapılan yemeklerin pilot il seçilen Van Atatürk Anadolu Lisesi’nde taşımalı eğitim gören öğrencilere dağıtılması programına katılarak önlük giydi yemek dağıttı. Uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada Bakan Selçuk, Van'da pilot bir çalışma başlattıklarını belirterek, “12 öğretmenevimizden 340 okulumuzdaki öğrencilerimize her gün sıcak yemek veriliyor. Yemeklerimizin kalitesi ve lezzeti konusunda çok hassas davranıyoruz ve bu projenin bütün Türkiye'ye yayılması konusunda da bazı çalışmalar sürdürüyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi program ve ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a geldi. Dün akşam saatlerinde kentte gelen Bakan Selçuk, sabah saatlerinde Edremit’te milletvekilleri, hayırsever iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek istişarede bulundu. Daha sonra Van YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonu'nda düzenlenen '2023 Eğitim Vizyonu Bağlamında Eğitim Değerlendire ve Geliştirme' zirvesine katılan Bakan Selçuk, basına kapalı yapılan zirvenin ardından, hayata geçirilen uygulamayla öğretmenevlerinde yapılan yemeklerin pilot il seçilen Van Atatürk Anadolu Lisesinde taşımalı eğitim gören öğrencilere dağıtılması programına katıldı. Bakan Selçuk’a; Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van milletvekilleri Osman Nuru Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke de eşlik etti. Bakan Selçuk, valilikteki toplantının ardından Van Devlet Tiyatrosundaki 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Çalışmaları' ve AK Parti Van İl Başkanlığındaki toplantılara katılmasının ardından akşam saatlerinde kentten ayrıldı.

BAKAN SELÇUK ÖNLÜK GİYDİ, YEMEK DAĞITTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Van YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonu'nda düzenlenen '2023 Eğitim Vizyonu Bağlamında Eğitim Değerlendire ve Geliştirme' zirvesinin ardından Van Atatürk Anadolu Lisesi’ne geçerek okuldaki müze, proje ve müzik sınıflarını ziyaret edip, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Selçuk, öğrencilerin müzik eşliğinde söyledikleri şarkıları dinledikten sonra Vali Bilmez ile birlikte aşçı önlüklerini giyerek okulun pansiyonundaki yemekhanede kazanların başına geçip öğrencilere yemek dağıttı.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OLARAK VAN'DA PİLOT BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Öğrencilere yemek dağıttıktan sonra açıklamalarda bulunan Selçuk, Türkiye'de, özellikle taşımalı eğitim gören öğrencilerin sıcak yemek yemelerini çok önemsediklerini belirtti. Selçuk, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak Van'da pilot bir çalışma başlattık. 12 öğretmenevimizden, 340 okulumuzdaki öğrencilerimize her gün sıcak yemek veriliyor. Yemeklerimizin kalitesi ve lezzeti konusunda çok hassas davranıyoruz ve bu projenin bütün Türkiye'ye yayılması konusunda da bazı çalışmalar sürdürüyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin öğle yemeklerini okulda yemelerini, giderek kapsam genişleyen bir çalışmaya doğru da dönüşeceğini düşünüyoruz. Ben burada bu çalışmayı yürüten arkadaşlarımıza, valimiz başta olmak üzere bütün emeği geçen çalışan arkadaşlarımıza, yöneticilere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Burada sadece yemek dağıtılmıyor. Aynı zamanda sevgi dağıtılıyor. Bu bakımdan da öğrencilerimizin gözlerindeki pırıltıyı görmekten büyük memnuniyet duyduğumu dile getirmek istiyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

SELÇUK: ZİYARETİN NEDENİNİ AÇIKLADI

Selçuk, ardından Van Valiliğinde düzenlenen ve okul müdürlerinin katıldığı 'İl Değerlendirme Toplantısına' katıldı. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, “Bugün Van ilimizi arkadaşlarımızla beraber ziyaret ediyoruz. Bu ziyaret Van ilimizin eğitim kalitesinin göstergelerinin nasıl yükseltileceği, eğitim problemlerinin nasıl çözüm yollarının geliştirileceği konusunda bir ziyaret. Valimiz başta olmak üzere bütün yetkili arkadaşlarımızla hep beraber, burada Van'ın eğitimiyle alakalı meseleleri masaya yatırmak için bulunuyoruz. Bugün yaptığımız çeşitli toplantılar da bunun bir işareti olarak görülebilir. Hayırseverlerimizin şimdiye kadar yapmış olduğu bir takım hayırlardan dolayı kendilerine teşekkür etme fırsatımız oldu. İş dünyasından insanlarımızla birlikte değerlendirme yapma imkanımız oldu.” dedi.

“ORTAK KARARLAR ALMA İMKANI BULDUK”

Son olarak Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizin sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya gelip bazı değerlendirmelerde bulunduk. İnşallah bundan sonraki kısımda da ilin eğitim haritasının, eğitim göstergelerinin değerlendirilmesi için yeni bir toplantı düzenleyeceğiz. Öğretmen ve okul müdürlerimizle bir araya geleceğiz. Bu arada üniversitemizde 2023 eğitim vizyonunun değerlendirilmesine ilişkin yapılan çok yararlı bir çalışmanın da içinde bulunup, bunu gerçekleştiren arkadaşlarla değerlendirme fırsatı bulduk. Ben bugüne kadar birçok il ziyaretinde bulundum. Diğer bütün illerimizde olduğu gibi Van'da da meseleleri yerinde görüp, akabinde çözüm yolları konusunda ortak fikir geliştirme, ortak kararlar alma imkanı bulduğumuzu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

BAKAN SELÇUK, ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Bakan Selçuk, valilikteki toplantının ardından Van Devlet Tiyatrosundaki 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Çalışmaları' ve AK Parti Van İl Başkanlığındaki toplantılara katılacak. Bakan Selçuk’un akşam saatlerinde kentten ayrıldı.

Editör: TE Bilisim