ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / HAKAN SARI - Kültür Eğitim Kurumları bünyesinde Van’da eğitim anlamında önemli işler yapan Kültür Koleji'nin yeni binasında basına bir araya geldi.

 

Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi’nde 14 bin metrekare kapalı alanı olan Kültür Koleji’nde konferans salonları, havuz, buz pisti, atölyeler, 3 kapalı spor salonu, jimnastik salonu, laboratuvarlar bulunuyor. Okulun tanıtımı ile ilgili kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Kültür Koleji kurucuları Kıvanç Büyükaslan ve Göksal Uçar, oluşturulan yeni bina ile kentin eğitimine büyük katkı sunacaklarını söyledi. Büyükaslan okulda 500 öğrencinin bulunduğu belirterek, 100 personelin görev yaptığına işaret etti.

 

BÜYÜKASLAN: BİN 100 KAPASİTESİ VAR

Okulla ilgili ilk olarak konuşan Kıvanç Büyükaslan şu ifadelere yer verdi: “Bu şubemiz bu yıl eğitim öğretime başladı. En son bu şubemizle ilgili mayıs ayında sizinle bir araya gelmiştik. Temel atma döneminde size bilgi vermiştik açılacağını. Şimdi çok şükür eğitim ve öğretime başladık. Tekrardan yeni şubemiz de sizleri aramızda görmek istedik. Şu anki okulumuzda anaokulu, ilkokul, ortaokul ve fen liseleri mevcut ve bin 100 öğrencilik bir kapasiteye sahip. Havuzumuz, buz pisti, konferans salonları, üç tane kapalı spor salonu, ahşap atölyesi, laboratuvarlarımızla sosyal etkinlere de hazır bir şekilde bu yıl bu şubemizde eğitim ve öğretim vermeye başladık.”

 

“FAYDALI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Kültür Eğitim Kurumlarının 39 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Büyükaslan, “Yakın bir zamanda inşallah bu etkinliklerimizle ses getireceğimize inanıyoruz. Kültür Eğitim Kurumları 39 yıllık bir geçmişe sahip. Biz de Van da 3 yıldır hizmet vermekteyiz. Diğer şubemizi biliyorsunuz onun 3 yılı doldurduk. Bu yılda bu şubemizle hizmete başladık. Göksel beyle ben Van da kültür kolejinin kurucu ortaklarındanız. Biz bu alanda çekirdekten yetiştik. İnşallah bu anlamda bütün deneyimlerimizle yeni öğrencilerimize faydalı olmaya çalışacağız.” Diye konuştu.

 

UÇAR: VAN İYİ BİR YERE GELECEK

Kurucu Müdür Göksel Uçar ise şunları söyledi: “Amacımız Van da tam donanımlı bireyler yetiştirmek. İster aktivite, ister ders alanında olsun öğrencilerimizi tam manasıyla donatmak istiyoruz. Batıdaki birçok okuldan daha iyi eğitim vereceğimizi düşünüyoruz. Son yıllarda Van’da özel okul sayısı da arttı. Biz şunu umut ediyoruz. 2 veya 3 yıl içinde Van’daki eğitim düzeyi çok iyi bir yere gelecek. Bu amaçla biz kültür koleji olarak biz elimizi taşın altına soktuğumuzu düşünüyoruz.”

 

“YATIRIMIMIZI VAN’A YAPMAK İSTEDİK”

Van’ın eğitim durumunu da değerlendiren Uçar, “Özel okulların açılmasıyla Van’da eğitim alanında yükseleceğini inanıyorum. Ben İstanbul’da çalıştım. Batı ile Van arasında şöyle bir fark gördüm. Batıda öğrenciler öğretmelerin peşinde koşuyorlar eksik konularımız varsa tamamlayalım diye. Van’da ise öretmeler öğrencilerin peşinde koşuyor öğrencilerin eksik konuları varsa tamamlayalım. İnşallah kültür koleji olarak burada yapacağımız hizmetlerle bu sevgiyi öğrencilerimize aşılaya caz. İster özel okullarda olsun ister devlet okulların da olsun yani gençlerimize okul sevgisini daha iyi aktaracağımıza inanıyorum ben. Tabi şimdi düşünüyorsunuz daha büyük şehirlere böyle bir yatırım yapabilirdiniz niye Van? İnanın ki bize bu konuda çok teklif geldi ama biz reddettik. Çünkü bende kıvanç beyde Vanlıyız yatırımımızı kendi memleketimize yapmak istedik ve çok şükür bunu da başardık.” İfadelerini kullandı.

 

KÜLTÜR’ÜN KARDEŞ OKULLARI VAR

Öğrenci ve personel sayısı hakkında da bilgi veren Uçar son olarak şunları söyledi: “Toplamda 500 civarında öğrencimiz var. 100 personelimiz. Tabi biliyorsunuz mayıs ayında bu şubemizin temelini attık. Tabi dolaylı olarak vatandaşlarımız bu yıl eğitime yetişmeyeceğini düşünüyordu. Bizde çok hummalı bir çalışma yaparak yeni şubemizi bu yıl ki eğitime yetiştirdik. Van da son yıllarda çok özel okul açılmaya başladı. Her özel okulun fiyatları aynı olamaz. Çünkü her özel okullar sunduğu hizmet karşılığı ücretlerini belirler. Onun için bütün özel okullar belli bir fiyat veremez. Tabi kardeş okul projesi yönünde de çalışmamız var. Örneğin Gürpınar ilçesinde Güzelsu okuluna kütüphane yaptık. Geçen yıl üniversitede bir eğlence düzenledik. Eğlence biletlerini kitap karşılığında sattık. Gelen vatandaşlarımız kitap getirerek bilet aldı. Bizde bu kitapları toplayıp ihtiyaç olan okullara verdik.”

 

Toplantı basın mensuplarının okulu gezmesi ile tamamlandı.

Editör: TE Bilisim