Sahil Bandı Projesiyle Edremit’i bambaşka bir ilçe haline getiren Edremit Belediyesi, önemli bir hizmetin daha startını veriyor. Edremit’teki bir çok mekanı dönüştürerek kentin kültür ve turizmine katkı sunacak hale getiren Atıf Çiçekli başkanlığındaki Edremit Belediyesi bu kez de Edremit’in seyir terası olan Edremit Kız Kalesi, Edremit’in vitrin projelerinden biriyle güzelleşiyor.

 

 

EDREMİT ARTIK BURADAN İZLENECEK!

 

Edremit hem hizmetlerle hem de sosyal belediyecilik çalışmaları ile iki yıldan az bir sürede iz bırakan çalışmaların ismi olan Atıf Çiçekli eliyle önemli bir dokunuş daha gerçekleşiyor. Edremit Belediye Başkan vekilliğine geldiği günden bu yana Edremit’i bambaşka bir ilçeye dönüştüren, plajlar, sahil bandı çalışması gibi projelerle cazibe merkezi haline getiren Çiçekli, bu kez de belediye eliyle Kız Kalesi Peyzaj Projesi’nin startını veriyor. Urartular döneminde tarihi Van Gölü’nü, Edremit’in yeşilini, ilçeye genel bakışı ve muhteşem gün batımını izlemenin adresi konumunda yer alan Edremit Kalesi’nde koruma amaçlı imar planı yapıldı. Yine çevre düzenleme projesi Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na sunularak onaylandı. Projenin içerisinde yere gömme travesler, traves merdivenler, ahşap korkuluklar, rölyefler, oturma bankları, ağaç altı oturma yerleri, kaya bahçesi, kadınlar için el işi ürünleri satış noktaları, aydınlatma, 25-30 araçlık otopark ve yer yer peyzaj çalışmaları yer alıyor.

 

 

Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin projenin onaylanma müjdesini sosyal medyada duyurması ile birlikte kamuoyunda büyük beğeni ve takdir toplarken, çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi. Yıl içerisinde tamamlanacak olan ve yeni görünümüne kavuşturulacak olan Kız Kalesi’nin ilçenin seyrine de doyulmaz bir güzellik katacağı merakla bekleniyor.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim