Van Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi mezunu ve Van Bilfen Bilim Özel Öğretim Kurusu Öğrencisi Menderes Özdemir, geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan YGS sınavından Türkiye 38’incisi oldu.

 

Van Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi mezunu ve Van Bilfen Bilim Özel Öğretim Kurusu Öğrencisi Menderes Özdemir bu yıl 2 milyonu aşkın öğrencinin girdiği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 5 puan türünde 490.55239 puan alarak önemli bir derece elde etti. Aldığı puanla Türkiye 38’incisi olan Özdemir, YGS'de bugüne kadar Van'ın elde ettiği eni iyi dereceyi elde ettiğini söyledi.

 

ÖZDEMİR: BİRİNCİ ÖNCELİĞİM DERS OLDU

Aldığı puanla ilgili değerlendirmelerde bulunan Menderes Özdemir şunları söyledi: “Ben açıkçası çok çalıştım ama bu kadar iyi bir not alacağımı düşünmüyordum. Yıl boyunca sadece derslerimle ilgilendim. Bu yıl için gezmeyi, eğlenmeyi her zaman ikinci planda tuttum. Hiç televizyon izlemedim, bunun bir neticesi olarak da bu dereceyi elde etmiş oldum.”

 

“COĞRAFYAMA KATKI SUNMAK İSTİYORUM”

LYS sınavlarında da aynı başarıya ulaşmak istediğini ifade eden Özdemir, “Üniversite seçiminde Kendimi daha iyi geliştirmek için başka bir şehre gitmeyi düşünüyorum, İstanbul’da üniversite okumak istiyorum. Kendimi orada daha iyi geliştireceğimi düşünüyorum. Çünkü imkânları çok fazla. Oradaki imkânlar maalesef ilimiz Van’da yok. Ama ileride kendi doğup büyüdüğüm coğrafyaya katkı sunmak istiyorum. Çünkü biz yıllardır ezilen bir coğrafyada yaşıyoruz. Batı ile Doğu arasında çok büyük bir farkın olduğunu düşünüyorum. Van gibi bir şehirde bu kadar büyük bir potansiyel varken, yatırımlar çok yetersiz ve buralar hak ettiği değeri görmüyor. Ben bu coğrafyaya faydalı bir birey olmak istiyorum.” Şeklinde konuştu.

 

GÜMÜŞ: KARŞILIĞIN MENDERES’TE GÖRDÜK

Özdemir'in başarısı ve Bilfen Bilim Özel Öğretim Kursu’nun eğitimiyle ilgili konuşan öğretm kursu rehberlik koordinatörü Cengiz Gümüş ise şunları söyledi: “Biz her zaman öğrencilere YGS’nin kısmet, LYS’nin emek olduğunu söyledik. Menderes, işin hem kısmet kısmını, hem de emek kısmıyla ilgilendi. Çok ciddi çaba sarf etti. Sınava hazırlıkta öğrenci psikolojisi, öğrencinin kendini sınava adapte etmesi ve pratik desteği kesinlikle çok önemlidir. Bununla ilgili bütün rehber öğretmenleri olarak düzenli günlük, haftalık ve aylık görüşmeler ve değerlendirmeler yaptık. Üniversiteye hazırlıkta görev sorumluluğu ve görev bilinci çok önemlidir. Menderes, kendisine verilen tüm görevleri layıkıyla yerine getiren bir öğrencimizdir. Sürekliliği sağladığımız zaman karşılığını problemsiz bir şekilde alıyoruz. Öğrenci sınava hazırlanırken, mutluysa, keyif alıyorsa, karşılığını çok güzel alıyordur. Biz bunu Menderes’te gördük.”

 

VAN’IN EĞİTİMİNİ YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ

Van’ın en yeni ve en deneyimli kurumu olduklarını söyleyen Gümüş son olarak, “Başarı ders çalışmayla gelir, bu iş biraz pozitif bakıp, ders çalışmayla olur. Menderes iki özelliği bir araya getirdi. Menderes’in geçen yılki değerlendirmesine de baktığımızda inanılmaz bir değişim görüyoruz. 45-50-60 binlerden Türkiye derecesine çıkaran bir öğrenci görüyoruz. Bu elbette emek harcayarak ve inanarak başarıldı. Başarı sadece inananlarındır. Yaptığımız işe inanırsak, kesinlikle başarı arkasında gelir. Biz bütün kurguyu yaparken, her şeyi teker teker düşünerek yaptık. Birinci yılımızda Türkiye derecesi çıkarmamız bizi çok mutlu ediyor. Van’da hizmete girdiğimizde iki tane sloganla yola çıktık. İlki ‘söz veriyoruz’ ikincisi ‘Van’da eğitimin standardı değişecek’ sloganlarıyla girdik. Verdiğimiz sözü tuttuğumuzu düşünüyorum. İnşallah Van’ın eğitim durumunu çok iyi yukarılara taşıyacağız.” İfade etti. 

Editör: TE Bilisim