Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksa Van Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Bölge Müdürü Salim Çekici, sabotaj nedeniyle bölge gaz arzında kesinti yapıldığını vanaların kapatıldığını belirtti.  

 

Dün gece saat 21:00 sıralarında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi PİG istasyonu mevkiinde (BOTAŞ’a ait 48” İran hattına sabotaj düzenlendiğini anlatan Çekici, “Sabotaj nedeniyle oluşan patlama sonucu yangın çıkmış ve BOTAŞ ekipleri ilgili vanaları kapatarak Van iline gelen BOTAŞ’a ait çelik hattın gaz akışını kesmişlerdir. Lisans alanımızdaki abonelere kapatılan vana sonrası BOTAŞ hattındaki stok gaz ve mevcut şebekemizdeki stok gaz ile gaz arzı sürdürülmektedir. Abonelerimize gaz arzının daha uzun sürdürülebilmesi için lisans alanımızdaki 2 büyük tüketiciye bilgi verilerek BOTAŞ tarafından hattın onarımı yapılana kadar gaz arzı durdurulmuştur.

BOTAŞ yetkilileri hattın onarılması için gerekli organizasyonu yapıp 28 Ekim 2016 tarihinde gerekli çalışmaları yapacaklarını ve sabotaj noktasının durumuna göre en kısa sürede tekrar gaz arzını sağlamayı planladıklarını iletmişlerdir. Ancak sabotaj nedeniyle oluşan yangın devam ettiği için henüz hattın tamirat işlemine başlanılamadığı bildirilmiştir. Sonuç olarak; Ağrı ili Doğubayazıt İlçesi PİG İstasyonu mevkiinde BOTAŞ’a ait 48” İran hattına düzenlenen sabotaj nedeniyle BOTAŞ tarafından Van iline gaz akışı durdurulduğu için 29 Ekim 2016 Cumartesi gününden itibaren Van ili lisans alanımızdaki abonelerimizin gaz arzında kesintiler yaşanabilecektir.

Bu nedenle 29 Ekim 2016 Cumartesi günü gaz arzında kesintiler yaşandığında yakıcı cihazların kapalı konuma getirilerek yeniden gaz arzı sağlandığında kademeli olarak devreye alınması gerekmektedir. BOTAŞ tarafından hattın onarılması ve gelişmeler konusunda siz değerli abonelerimize gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır” dedi.

Kaynak: vansondakikahaber.com

Editör: TE Bilisim