ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van’ın geleceği çocuklar ve gençler, TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı ile gelişiyor. Feyyaz Tokar Eğitim Parkı gönüllü ve öğrencileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi gazetemize yaptığı ziyarette, Van’ın geleceği olan çocukların parlaklığı bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Her yıl milyonlarca çocuğa ulaşan ve çocukların gelişiminde büyük rol oynayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, (TEGV) Van’da da binlerce okul çağındaki çocuklara ulaşıyor. Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda çok sayıda gönüllü ile “Türkiye’nin yarınlarında aydınlık yüzler görmenin ön koşulu, bugün çocuklarımızı en iyi şekilde eğitebilmektir” şiarıyla çocukların geleceğine ışık tutan TEGV öğrenci ve gönülleri gazetemizi ziyaret etti. Geleceklerindeki meslek ve hayallerini paylaşan öğrenciler, gelecek için ışık saçıyor.

 

20’nin üzerinde öğrenci ve eğitim gönüllüleri ile Gazeteniz Şehrivan’ı ziyaret eden çocuklar, gazetecilik mesleği, haber yazımı, gazete tasarımı konusunda bilgiler aldı. Gazete tasarımını yerinde izleyen çocuklar, gazetecilik ile ilgili gazete çalışanlarımız tarafından bilgilendirildi. Gazetecilik, tasarım, baskı gibi konularda sorular soran öğrenciler, eğitim gönüllüler eşliğinde gelecekte kendilerini gazeteci olarak gördü. Gelecekte gördükleri gazetecilik mesleğinde hayal ettikleri pozisyonları anlattı. Kimi asayiş muhabiri olmak isterken, kimisi ise dünya liderleri ile söyleşi yapmayı hayal etti.

 

Gazetecilik ile ilgili çok sayıda soru soran çocuklar, ziyaretten mutlu olduklarını aktardı. 

Editör: TE Bilisim