ÇATAK

Kurban Bayramı dolayısıyla camilere koşan Çataklı vatandaşlar, Çatak Merkez Camiinde kılınan bayram namazının ardından bayramlaştılar.
 

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül Bayram namazının ardından Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan mezbahaneye giderek kurban kesim alanında incelemelerde bulunduktan sonra vatandaşlar ve mezbahane çalışanları ile bayramlaştıktan sonra yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Kendi kurbanını kestiren Akgül, ilçede ilk kez mezbahane açıldığını, vatandaşların verilen hizmetten memnuniyeti kendisini memnun ettiğini belirterek; "Önceki yıllarda kurban sahipleri boş buldukları yerlerde kesimlerini yapıyorlardı. Belediye olarak gereken duyuruları ikazları yaptık. Zabıta ekipleri mahallelerimizi dolaşıyor. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulayacağız. Allah kesilen kurbanlarımızı kabul etsin. Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun" dedi.
 

Bayram namazının ardından mezbahaneye kurbanıyla gelerek ilk kurbanı kestiren İsmet Kaya adlı vatandaş ise, Van Büyükşehir Belediyesi ve Çatak Belediyesi tarafından verilen hizmetten çok memnun kaldığını söylerken;
"Kurbanımı getirdim, vekalet verdim, dualar eşliğinde kurbanımın kesimi yapıldı. Çok seri ve hijyenik bir şekilde kurbanım bana teslim edildi. Önceki yıllarda kasapların gelmesini bekliyorduk, taş toprağın içinde kestiriyorduk, bazen kurbanlarımız kesilince ızdırap çekiyorlardı. Çok güzel bir uygulama öncelikle Belediye Başkan Vekili Kaymakamımızdan sonra da emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi.

 

 

BAHÇESARAY

Van'ın Bahçesaray ilçesinde bayramlaşma renkli görüntülere sahne oldu. 
 

Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serhat Karabektaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz ve AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, Merkez camiinde kılınan bayram namazı sonrası vatandaşlar ile bayramlaştılar. Bayramlaşma sonrası cami çıkışında çocuklara bayram harçlığı dağıtan Kaymakam Karabektaş ve beraberindekiler, buradan Mirhasan veli mezarlığını ziyaret ederek buradaki vatandaşlarla bayramlaştılar. Mezarlık ziyaretinin ardından Kaymakam Karabektaş, Başkan Sabırlı beraberindekiler ile birlikte 18 Temmuz Sündüz Şehitliğini ziyaret ederek dua ettiler. İlçe Jandarma Komutanlığına giden heyet, Mehmetçiğin bayramını kutladı. Son olarak kaymakamlık ve belediye tarafından hazırlanan helise yemeği Kaymakam Karabektaş ve Başkan Sabırlı elleri ile vatandaşlara dağıttı.
 

Başkan Sabırlı, bayram namazı sonrası halka bayramlaştıktan sonra cami çıkışı çocuklara bayram harçlığı dağıtarak bayram etkinliklerine başladıklarını ifade ederek, "Sırasıyla mezarlıklar, şehitlikler, Mehmetçikler ve vatandaşları ziyaret ederek bayramlaştık. Son olarak ta Bahcesaray'da bayramda vazgeçilmezlerden yöresel yemeğimiz olan heliseyi vatandaşlara ikram ettik. Bu güzellikleri bizlerle beraber tadan, tattıran ve hazırlanmasından, servisinden yemesinde emeği geçenlere teşekkürler ederim. İlçemize atandığı günden beri gece gündüz demeden çalışan değerli Kaymakamız Serhat Karabektaş ve ekibine ilçem adına sonsuz teşekkürler ederim. Daha temiz bir bayram ortamı hazırlayan Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz ve ekibine teşekkür ederim" dedi.

 

 

ERCİŞ

Van'ın Erciş ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla protokol ve vatandaşlar Erciş Kaymakamlığı binasında bayramlaştı.
 

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar salonda bulunanların bayramı kutladı. Kaymakamlıktaki bayramlaşmanın ardından protokol üyeleri Erciş Emniyet Müdürlüğü ile Erciş İlçe Jandarma Komutanlığında bulunan güvenlik güçlerinin bayramını kutladı. Protokol üyeleri daha sonra 15 Temmuz’da şahit düşen Polis Özel Harekat Memuru Halil Hamuryen, Jandarma Uzman Onbaşı Abdulkadir Bahçe ile Şehit Muhtar Mehmet Şefik Doğu’nun evlerini ziyaret ederek aile fertlerinin bayramları kutladı. 
 

Bayramlaşma törenine Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Olgay Toy, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Geçeci, ilçe jandarma Komutanı Murat Acar, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, Erciş Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar ile vatandaşlar katıldı.

 

 

GEVAŞ

Van’ın Gevaş ilçesinde Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ile birlikte vatandaşlarla bayramlaştı.
 

Kaymakam Çınar, Başkan Hakan, ile birlikte belediye parkında ilçe halkıyla bayramlaştılar. Kaymakam Çınar, bayramların ve bayramlaşmanın ömenine değindi. Gevaşlıların ve tüm Müslüman aleminin bayramını kutlayan Başkan Hakan, “Değerli hemşehrilerimizle, büyüklerimizle bir araya gelerek bayramlaştık, hasbihal ettik. Gevaş'ın tüm renkleri olarak burada bir masa etrafındayız. Gurur verici bir tablo. Gevaş'a yakışan budur” dedi.
 

Buradaki bayramlaşmanın ardından Kaymakam Çınar, Başkan Hakan ve beraberindekiler, Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı ile Gevaş Emniyet Müdürlüğü ziyaret ederek güvelik güçlerinin bayramını kutladılar. Kaymakam Çınar ve Başkan Hakan ilçe hastanesine giderek hasta ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak bayramlarını da kutladılar. 

 

 

 

BAŞKALE

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, ilçede görev yapan asker, polis ve hastanede yatan hastaları ziyaret ederek bayramlarını kutladı. 
 

Kaymakam Abdulselam Bayramı, hükümet konağına gelen vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra Garnizon Komutanı Vekilli Piyade Yarbay Orhan Kurtoğlu, 4. Hudut Tabur Komutanı Binbaşı Mehmet Köylü, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hati, Komando Tabur Komutanı Binbaşı Selman Belgin, Emniyet Müdür Vekilli İbrahim Erkalaycıoğlu ve kurum amirleriyle Başkale Devlet Hastanesine giderek yatan hastalara ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileterek bayramlarını kutladı. Ardından polis ve askerlerle ayrı ayrı bir araya gelen Kaymakam Öztürk, Mehmetçiklerin memleketin en kritik döneminde ve en kritik noktasında ülkenin bekçiliğini yaptığını söyledi. Öztürk, "Size minnettarız. Askerlik görevinizi ifa ediyorsunuz. Hepinizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Allah'a emanet olun" dedi.

 

Editör: TE Bilisim