Van Emlakçılar Derneği ile Van Belediye Pasajı esnafı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar'a ayrı ayrı ziyarette bulundu.

 

Ziyarette Van’ın imar planı, çevre ve sahil yolu konuşuldu. Ziyarette kentin imar sorunu ağırlıklı konuşulurken, genel sekreter Mehmet Yaşar, “İlin mevcut sorunu olan ve binlerce kişiyi ilgilendiren imar durumu, sahil yolu meselesi de bizim gündemimizdedir. Amacımız hizmette tıkanıklığı gidermektir.” Dedi.

  

Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek'in başkanlığında bir grup emlakçı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar ile görüştü. Görüşmede Van'ın imar sorunu ele alındı. Çevre yolu ile sahil yolunun yapılması halinde ildeki emlakçıların rahat bir nefes alacağını, sosyal, kültürel ve ekonomik bir gelişimin olacağını belirten Özdek, Van'daki imar sorunu 2011 yılından beri sürdüğünü kaydetti. Özdek, “Bu yeni dönemde yönetimden çok umutluyuz. Tüm esnafımızın beklentisinin karşılanacağına dair yaklaşımlar bizleri sevindirdi. Tadilat ve revizyon meselesinin de kapsamlı ele alınıp karara bağlanmasını talep ediyoruz. Genel Sekreter Mehmet Yaşar'ın bu duyarlılığına da çok teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz" dedi.

 

BELEDİYE PASAJI DA KONUŞULDU

Belediye Pasajı esnafı da bir heyet halinde Genel Sekreter Mehmet Yaşar'ı ziyaret ederek; sıkıntı, dilek ve temennilerini ilettiler. Esnaflar, eski belediye başkanlık binasının yıkılıp yıkılmayacağının netleşmesi için bir sürecin devam ettiğini, kendilerine verilen raporda ise binanın hafif hasarlı olduğunu kaydetti.

 

 

MAKRO PLAN GELİYOR!

Genel Sekreter Mehmet Yaşar ise, bir sorunu çözerken başka sorunlara yol açmamak için temkinli hareket ettiklerini, bunun için henüz işin başında olduklarını ve kısa zaman içinde de bu sorunların çözümüne yönelik önerilerini açıklayacaklarını belirtti. Yaşar, “Sayın Valimizin bu konulardaki çözüme odaklı duyarlılığı ile esnafımızın hiçbir şekilde mağdur olmasına asla izin verilmeyecek. İlin mevcut sorunu olan ve binlerce kişiyi ilgilendiren imar durumu, sahil yolu meselesi de bizim gündemimizdedir. Amacımız hizmette tıkanıklığı gidermektir. Kimsenin mağdur olmasına asla razı olmayız. Önümüzdeki yıl inşaat mevsiminin başlaması ile birlikte şehirde yaşanan ekonomik krizin aşılması amacıyla inşaat ve emlak piyasasını rahatlatmak için estetik yapıyı bozmadan Van ilinin kültür değerleri ile bağdaşan bir makro plan gerçekleştirilip bu konuda ilgili sektör temsilcilerinin sorunlarının çözümü için çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

 

İMAR PLANI GÖZDEN GEÇİRİLECEK!

Bakanlar Kurulu tarafından alınan 26.09.2016 tarihli karar doğrultusunda çevre yoluna ait tüm tasarruf hakkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildiğini söyleyen Genel Sekreter Yaşar, “Bakanlar Kurulu tarafından alınan bu karar doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı çevre yolu ile şehrin bütünlüğünü sağlamak adına plan üzerinde gerekli müzakereleri yapılacaktır. Sağlıklı ve yaşanabilir bir kent için imar planının yeniden gözden geçirilmesi, çevre yolu projesinde geçmişte yaşanan problemlerin yeniden oluşmaması adına adımlar atılacaktır.” Diye konuştu.

 

“SORUNLAR KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK”

Yaşar, Çevre Şehircilik Bakanlığınca yaptırılmış olan Van iline ait planda zaman içerisinde tespit edilen aksaklıklara istinaden bölgesel bazı revizyonların yapılabileceğini ve kentteki birçok problemin ise kısa vadede çözüme kavuşturulabileceğini kaydetti. Yaşar, “Yılların birikimi, sorunların bir anda çözümü beklenmemeli. Ne esnafımızı ne de emlakçılarımızı yüz üstü bırakmayacağız. Onların sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. Van'da devasa sorunlar mevcuttur. Çözümlerinin de bir anda olması beklenemez. Bizim temel amacımız kimse mağdur edilmeden işlerin rayına girmesidir. Biz işlerimizde liyakate göre hareket ediyoruz. Van için düşündüğümüz projeleri ve belediyenin mevcut durumu ile ilgili Sayın Valimiz başkanlığında gerekli çalışmalar devam etmektedir. Bundan sonra da hizmetler her yere eşit ve adil bir şekilde dağılacaktır. Bütün ilçe belediye başkanlıkları ile diyalog içinde çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim