ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ- Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve operasyonlarda aktif olarak görev alan 8 özel eğitimli köpek, uyuşturucu operasyonlarının başkahramanı olmaya devam ediyor. Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Köpek Eğitim Merkezinde (KEM) özel eğitimlerden geçen kahraman köpekler, son 7 ayda düzenlenen başarılı operasyonlarda 4 tona yakın uyuşturucu madde yakalattı. Yapılan operasyonlarla terörün finans kaynaklarına darbe vuruldu.

Terörün en önemli finans kaynaklarından uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele başta olmak üzere birçok alanda kullanılan dedektör köpekler, ülke güvenliğine katkı sağlamaya devam ederken, Van Emniyetinin kahraman “köpekleri” katıldıkları başarılı operasyonlarda adlarından söz ettiriyor. Uyuşturucu sevkiyatının en önemli geçiş noktalarından biri olan Van'da, polisin yaptığı operasyonlar ve çalışmalar, gece-gündüz sürerken, en büyük yardımcıları da dedektör köpekler oluyor. Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Köpek Eğitim Merkezi'nde barınan ve eğitimleri de burada yapılan dedektör köpekler, 4 aylık sıkı eğitimin ardından uyuşturucu operasyonlarında görev alıyor.

HASSAS BURUNLAR ÖZEL EĞİTİMLERDEN GEÇİYOR

Uyuşturucu ticareti yapanlar her geçen gün yeni bir yöntemle uyuşturucuyu geçirmeye çalışırken, bu köpekler de onlara geçti vermiyor. Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve operasyonlarda aktif görev alan 8 dedektör köpek; Alfa, Bozo, Efes, Lisa, Mamba, Rexo, Şila ve Zeyna her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok önemli operasyonlar da görev aldı. Hassas burunlu köpekler, aldıkları 4 aylık eğitimin ardından çıktıkları operasyonlarda polisin en önemli yardımcıları olmayı başardı.

VAN EMNİYETİNİN KAHRAMAN KÖPEKLERİ

Uyuşturucu sevkiyatının en yoğun yaşanan sınır illerden olan Van, sıklıkla polis ekiplerince düzenlenen başarılı operasyonlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son 7 ayda düzenlenen 238’e yakın başarılı operasyonda 3 ton 711 kilogram eroin ele geçirildi. Başarılı operasyonlarının başkahramanı olan Van Emniyetinin kahraman köpekleri Alfa, Bozo, Efes, Lisa, Mamba, Rexo, Şila ve Zeyna her yıl olduğu gibi bu yılda başarılarından söz ettiriyor.

Editör: TE Bilisim