Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Biz sağlığı üçüncü ligden alarak süper lige çıkardığımızı biliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü, birçok uluslararası teşkilat ve Türkiye'den sağlık hizmetleri konusunda danışmanlık hizmeti almak isteyen birçok ülkenin sağlık yöneticileri de bu ifadeyi kullanıyor." dedi.

 

Van'daki temasları kapsamında "İl Sağlık Değerlendirme Toplantısına katılan Bakan Akdağ, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlattıkları "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nın birinci döneminin sona erdiğini, 2017 itibariyle ikinci döneme başladıklarını belirtti.

 

 

Akdağ, bu programla Türkiye'nin sağlık hizmetleri açısından çok büyük mesafeler katettiğini vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlattığımız 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' ülkemize çağ atlatmıştır. Biz sağlığı üçüncü ligden alarak süper lige çıkardığımızı biliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü, birçok uluslararası teşkilat ve Türkiye'den sağlık hizmetleri konusunda danışmanlık hizmeti almak isteyen birçok ülkenin sağlık yöneticileri de bu ifadeyi kullanıyor" ifadesini kullandı.

 

Programın ikinci döneminde sürdürülebilir, kaliteli bir sağlık hizmeti sunarak vatandaşların ihtiyacını karşılayacaklarını aktaran Akdağ, vatandaşları sağlıklı hayat biçimlerine teşvik etmenin ajandalarının en önemli maddelerinden biri olacağına işaret etti.

 

 

Akdağ, bu konuda bakanlık olarak toplumsal kampanyalar yürüteceklerini, Gıda ve Tarım ile Ekonomi bakanlıklarıyla da gıda ürünlerinin daha sağlıklı olarak vatandaşlara sunulması, reklamlarının kontrol edilmesi hususlarında çalışma yürüttüklerini anımsattı.

 

Okul çağındaki çocukların yaşam biçimlerinin düzenlenmesi gibi birçok alanda çalışma başlattıklarına değinen Bakan Akdağ, şu bilgileri verdi:

 

 

"Van'da sağlıklı hayat merkezleri kuracağız ve aile sağlığı merkezlerimizle bunların birlikte çalışmasını sağlayacağız. Merkezlerde vatandaşlarımız diyetisyenlerle, psikologlarla, fizyoterapistlerle, kronik hastalıkları yönetebilen özel yetişmiş hemşirelerle karşılaşacaklar ve vatandaşlarımızın daha sağlıklı yaşamasını temin edecek destekler vereceğiz. İkinci dönemin en önemli çalışmalarından biri olacak. Aile sağlığı hekimliklerini kuvvetlendiriyoruz. Bir aile hekimimiz 3 bin 500 ortalamayla vatandaşlarımızı takip ediyor. Bu sayıyı peyder pey 2 bine indireceğiz. Böylece vatandaşlarımıza ve hastalandıklarında hastalarımıza çok daha fazla vakit ayırabileceğiz. Bunlara ulaşmak için yapmamız gerekenleri tespit etmemiz gerekiyordu. 17 arkadaşımız Van'da bir hafta çalıştılar elimizde hazırlanan bir rapor var. Buna göre gerekli değerlendirmelerde bulunacağız."

 

 

Toplantıya, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Sağlık Bakanlığı bürokratları, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve belediye başkan vekilleri ile sağlık çalışanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

 

Editör: TE Bilisim