AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, depremde hasar gören Van Şehir Stadyumu ile çevre yolunu ve kentteki diğer sorun, sıkıntı ve talepleri Başbakan Binali Yıldırım’a iletti.

 

AK Parti 109. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda, Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasının ardından il başkanlarına söz hakkı verildi. Önceden Van kamuoyundan, sivil toplum örgütlerinden, kamu, kurum ve kuruluşlarca tespit edilen Van’ın sorunlarını bir dosya haline getiren AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, sorunları Başbakan Binali Yıldırım’a iletti. Toplantının ardından bir açıklama yapan Başkan Soğanda, Van’ın önemli sorun ve sıkıntılarını gündeme getirdiklerini ve çözüm beklediklerini ifade etti.

 

Van’da yaşanan depremler nedeniyle kullanılmaz halde olan Van Şehir Stadyumu’nun yerine yeni bir stadyuma ihtiyaç olduğunu ifade eden Soğanda, “İlimizde yeni bir modern stada ihtiyaç olduğu Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanlarımızın riyasetinde dile getirdik. İlgili bakanlığımız konunun bilincinde olduklarını ve gerekeni yapmak için çalışmaların hızlandırılacağını ifade ettiler. Başka bir husus olan ve ilimiz için büyük önem arz eden çevre yolunu da toplantımızda gündeme alarak, bir an önce tamamlanması talebimizi ilettik. Yine depremde hasar gören Et-Balık Kurumu’nun yeniden yapımını gündeme getirerek talebimizi gerçekleştirdik. İlimiz ile İran sınırında bulunan Kapıköy Sınır Kapısı’nda yapımı devam eden binaların çalışmalarının hızlandırılması, Kapıköy-Hoy arasındaki yolun ivedi bir şekilde açılması ve transit ulaşımı için İran nezdinde gerekli girişimlerin başlatılması gerektiğinin talebini ilettik. İlimizde her geçen gün daha çok ihtiyaç olan birinci basamak sağlık ocakları binalarının yapılmasını yine ilgili bakanlarımıza ilettik. Bunun yanında sağlık üssü olmaya aday ilimizde daha çok doktor ve sağlık personelinin istihdam edilmesi gerektiğini vurguladık. Sağlık alanımızda son olarak yapımı devam eden 250 yataklı Erciş Devlet Hastanemizin bir an evvel bitmesini Sayın Başbakanımız ve Sayın Sağlık Bakanımızdan talep ettik. İlimizde diğer sorun ve sıkıntıları da yine dosya halinde Sayın Başbakanımıza ve Bakanlarımıza verildi” dedi.

 

İlin sorun ve sıkıntılarını her platformda dile getirmenin boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Başkan Soğanda, ilettikleri konuların Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve bakan yardımcıları tarafından not alınarak çözüm için takipçi olacaklarını söylediklerini belirtti. 

Editör: TE Bilisim