Vanlı 3 kafadar genç; çevre yolu, City Van AVM ve şehir stadyumu sorununa dikkat çekmek amacıyla kendi imkanlarıyla kısa bir film çekti.

 

Sosyal medya üzerinden kısa sürede yayılan ve birçok kullanıcı tarafından paylaşılan amatör kısa film, büyük beğeni topladı. İHA muhabirine konuşan 3 kafadar, amaçlarının Van’ın olumlu ve olumsuz yönlerini tanıtmak olduğunu söyledi.

Akıllı cep telefonlarıyla çektikleri kısa filmin sosyal medyada büyük beğeni topladığını dile getiren Turgay Sarıbulak isimli genç, “Kocaeli Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nden mezunum, şu an İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrenciyim. Eğitime bir ara verdim. Eğitim boyunca tiyatro ile çok uğraştım. Eğitim süresinde aynı zamanda tiyatro eğitimi de aldım. Van’da ağabeyim esnaf, şu an onun yanındayım. Van’daki arkadaşlarımız da bir yardım istedim. Onların da bu işe çok yeteneği vardı. Mizah yoluyla Van’ın hem olumlu hem de olumsuz yönlerini tanıtmaya çalıştık” dedi.
 

“Videonun gerekli yerlere ulaştığını düşünüyoruz”

Şimdilik Van’ın kalıplaşmış sorunlarını konu aldıklarını, daha sonra kenttin güzelliklerini anlatacaklarını dile getiren Sarıbulak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu fikir üzerinde sosyal medyada gündem oluşturduk. Bizler de bunu mizah yoluyla tanıtırsak daha iyi olabileceğini düşündük ve daha akılda kalabileceğini planladık. O yüzden böyle bir proje geliştirdik. İlgi çok iyi oldu. Ama bu videolar tamamen telefonlarla ve amatörce çekildi. Bunun hazırlanması da telefonla oldu. Herhangi bir profesyonel yardım almadık. Sadece bu konuda Van’da birkaç isimden destek aldık. O isimlere de buradan teşekkür etmek istiyorum. İleriki zamanda yine videolarımızı çekmeye devam edeceğiz. Van’ın hem olumlu hem de olumsuz yönlerini mizah yoluyla tanıtmaya devam edeceğiz. Videonun gerekli yerlere ulaştığını düşünüyoruz.”
 

“Çekimlerimiz eğlenceli geçti”

Yaşadıkları şehri sevdiklerini ve daima güzel görmek istediklerini ifade eden Ömer Eviş isimli genç ise çektikleri kısa film ile Van’ı tanıttıklarını söyledi. Eviş, “Aynı yerde çalışıyoruz, dükkanlarımız yan yana. Komşuluk bağlarımız baya güçlü. Video çekimleri 5-6 saatimizi aldı. Kısa çekimler yapıldı. Çevre yoluna gidildi, stada ve Cumhuriyet Caddesi’ne gelindi. Çekimlerimiz Cumhuriyet Caddesi’nde eğlenceli geçti ve trajik komik oldu. Aslında Van’ı tanıtmaya çalışıyoruz. Van’ın güzelleşmesini istiyoruz. Kendimizde burada yaşıyoruz, burası bizim güzelliklerimiz. Olumsuz yönleri olmuş olabilir. Olumlu yönlerini de ileriki çekimlerimizde tanıtacağız” diye konuştu.

Cumali Özbeğ de, Van’ın bazı olumsuz yönlerini gündeme getirmeye çalıştıklarını belirterek, yaptıkları çalışmaya sosyal medyadan yoğun destek geldiğini ifade etti.

 

Editör: TE Bilisim