Van Cumhuriyet eski Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın itirafları sürerken Van’a uzanan o itiraflar gündeme bomba gibi düştü. Bir anda gözlerin yeniden çevrildiği savcı Ferhat Sarıkaya, Van’da 2005 yılında büyük tartışmalara yol açan o iddianameleri cemaatin etkisiyle nasıl hazırladığını itiraf etti. İtiraf ileri boyutlara taşınınca Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) 2005 yılında Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alamında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla tutuklanan ve cezaevinde intihar eden dönemin Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın kardeşi Dursun Arpalı FETÖ'nün mağduru olduğunu söyledi.

 

Van'da 2005 yılında özel yetkili savcı olarak görev yapan ve Şemdinli davasında Yaşar Büyükanıt hakkında hazırladığı iddianameyle gündeme gelen Ferhat Sarıkaya'nın FETÖ itirafları gündeme gelmeye devam ediyor. Van YYÜ Tıp Fakültesi'ne 25 milyon dolarlık malzeme alımında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle açılan davada dönemin Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile tutuklanan ve cezaevinde intihar eden Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı hakkındaki davayı da cemaatin yönlendirmesiyle açtığını itiraf eden Savcı Sarıkaya’nın yarattığı mağduriyetlere yeni bir tane daha eklendi.

 

ÇETE KURMAKLA SUÇLANDI!

Van YYÜ Tıp Fakültesi'ne malzeme alımında yapılan yolsuzlukla ilgili sanıklar hakkında "çete kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve evrakta sahtecilik suçlarından dava açılan 10 şüpheli 11 Temmuz 2005'te  tutuklanmıştı. Tutuklular arasında bulunan YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı 13 Kasım 2005'te cezaevinde intihar etmişti.

 

“ABİM GECE GÜNDÜZ AĞLARDI”

Abisinin YYÜ’de zamanında yapılan usülsüz ihale ile uazaktan, yakından hiçbir alakası olmadığını ve abisinin kurban edildiğini ifade eden Mimar Dursun Arpalı, abisinin hatta yaptığı işlerde çok hassas olduğunu belirtti. Usulsüzlüğün patlak vermesinin ardından dönemin savcısı Ferhat Sarıkaya’nın abisine haksızlık ettiğini kaydeden Arpalı, “O cani savcı bilinçli olarak bunu yaptı. Akabinden abimi tutukladılar. Abim çok gururluydu. Kendine yediremedi bu haksızlığı. Gece gündüz ağlardı abim. O utanmaz savcı utanmadan sıkılmadan Pensilvanya’daki hainden talimat alarak iddianameler hazırladı. Bizim canımızı yaktılar. Allah’ta onların canını yaktı. Allah o kadar yüce ki evirdi çevirdi planlarını başlarına yıktı.” Diye belirtti.

 

 

“ABİMİN ÖLÜMÜNDEN DE ŞEPHE VAR”

Arpalı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Abim cezaevindeyken defalarca yazı yazıyor. Suçsuzum dedi ama kimse dinlemedi onu. Defalarca tahliye talebinde bulundu ama adamların amaçları abim falan değil. Dertleri üniversiteyi ele geçirmekti. Abim için dürüstür diye içeri attırıp susturmaya çalıştılar. İntihar mevzusu da gayri meşru. İntihar olduğu konusunda da şüphelerimiz var. Mahkemeye çıkarken bile gurur yapardı abim. Kelepçeli bir şekilde mahkemeye çıkmayı gururuna yedirmek istemiyordu. Çünkü iftiraya kurban gittiğini biliyordu. İntihar ettiği zaman abimin ayakları yerdeydi. Bir insan ayakları yerdeyken nasıl kendini asabiliyor. İntihar konusu çok şüpheli.”

 

DAVA AÇTILAR

Ferhat Sarıkaya'nın hala görev başında olduğunu ve yeni yapılanma ile birlikte adalet tecelli etmesini talep eden Arpalı, “İnanıyorum ki bu iş çözülecek ve ülkemiz bu hainlerden temizlenecek. Adaletin doğru tecelli etmesi için bu şer odaklarını bütün Türkiye’nin her noktasından çıkarılmasını canı gönülden istiyoruz. Bunlar çok sinsiler. Öyle bir şekilde yayılmışlar ki felaketin eşiğinden döndü ülke. Madem bu savcı her şeyi biliyordu bu zamana kadar neden sustu. Bekledi illa darbe girişimi mi olsun. Ne çıkarı vardı bu işte onu bilmek lazım. Hakkımızı aramak için gerekli her türlü hukuki işlemi başlatacağız. AİHM'de süren bir davamız var." Dedi.

 

 

“ALLAH BUNLARA FIRSAT VERMEDİ”

Savcı Ferhat Sarıkaya'nın ceza alması halinde biraz olsun vicdanının rahatlayabileceğini anlatan Arpalı, hergün kardeşinin resimlerine baktığını ve o dönemde çıkan gazeteleri defalarca okuduğunu söyledi. Darbenin önlenmesiyle birçok şeyin ortaya çıktığını belirten Arpalı,"Allah bunların burnundan fitil, fitil getirecek. İlahi adalet tecelli edecek. Bu darbenin önlenmesi de ülkemize Allah'ın izzeti ikramıdır. Darbenin önlenmesiyle Bunlar ortaya çıkmıştır. Allah'ın ilahı adaleti budur.  Allah haksız olanların haksızlığını ortaya çıkarsın. Bunlar tezgah kurmaya çalıştı, tazgahları başlarına yıkıldı. Bunların baştan beri niyetleri kötüydü. Allah bunlara fırsat vermedi.” Dedi. 


ŞEHRİVAN YAŞAM: MERAL YILDIZ

 

SARIKAYA BOMBA İTİRAFLARINI SÜRDÜRÜYOR!

 

Savcı Sarıkaya'nın Van'daki mağdurları konuştu: CEZA ALIRSA VİCDANIM RAHATLAR

Editör: TE Bilisim