Muğla Valiliğinin daveti üzerine ‘Van’dan Muğla’ya Gönül Köprüsü’ etkinliği ile Muğla’ya gelen Van Şehit Aileleri Derneği’nden 40 kişilik heyet, üç günlük Bodrum, Marmaris ve Fethiye ardından Menteşe ilçesinde Muğlalı Şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi. 

 

Menteşe’de Van’lı şehit aileleri için Öğretmenevinde öğle yemeği verildi. Yemeğe Vali Vekili Salih Gürhan, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkan Vekili Murat Gökalp, Muğla Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

 

Van ve Muğlalı Şehit ailelerinin bir araya geldiği yemekte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, “Değerli evlatlarınız, kardeşleriniz vatanımız için, milletimizi için, kutsal değerlerimiz için şehit oldular. İyi ki sizler varsınız, iyi ki sizleri aramızda gördük. Hepiniz hoş geldiniz” dedi. Muğla Vali Vekili Salih Gürhan, şehitlerin bizlerin birlik ve beraberliği için ve ülkenin huzuru için şehit olduklarını söyledi. Gürhan, “Bu vatan ve bayrak için şehit olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Misak-ı Milli ile Türk ulusunun sınırlarını çizmiştir. Bin yıldır bu topraklarda ve coğrafyada birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Bir takım ayrımcı güçler, terör örgütleri bizi içten içe bölmeye çalışmaktadırlar. Tarihi süreç içinde baktığımız zaman, ne zaman bu tür hareketler başlamış, Türk ulusu onları her zaman imha etmiştir, bunların sonu da farklı olmayacaktır. Biz ulus olarak doğudan batıya, güneyden kuzeye birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece Türk ulusunun bölünmesi, parçalanması asla mümkün olmayacaktır. Van, tarihi süreç içinde çok şehit vermiş illerimizden birisidir” dedi.

 

“DİNİMİZ, KİTABIMIZ, BAYRAĞIMIZ BİR”

Van Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Baki, “Bizleri burada ağırlayan başta Sayın valimiz olmak üzere yakın ilgilerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bizleri onure ve mutlu ettiler. Bizler Türk’ü ile Kürdü ile hepimiz kardeşiz. Dinimiz bir, kitabımız bir bayrağımız bir. Hepimiz şehit ailesi ve yakınıyız” dedi. Yemekte, Şehit Jandarma Komando Yarbay Alim Yılmaz’ın Babası Mehmet Yılmaz, şehitler için yazdığı şiir kitabını Van Şehit aileleri Derneği Başkanı Ahmet Baki’ye hediye etti. Yemek toplu fotoğraf çekili ile sona erdi. 

Editör: TE Bilisim