Sanat Parkı'nda düzenlenen etkinliklerde çevre kirliliğine dikkat çekmek için çok sayıda el ilanı dağıtıldı. Düzenlenen programda çocuklar boyama kitaplarını boyadı. Boyama etkinliğinde en dikkat çekici detay ise çalışan çocukların tartıları ile kitapları boyaması oldu.

 

Gerçekleştirilen etkinliklerde konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Cahit Bozbay, belediye olarak çevre temizliği için yaptıkları çalışmaları anlattı. Bozbay şu ifadelere yer verdi: "Belediye olarak Van Gölü’nün dip temizliği için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra kentte diğer alanlarda da temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Bizim sadece 5 Haziran günü değil 365 gün çevreyi temiz tutmaz ve korumamız gerekiyor."

 

Programda konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Sarı, Van Gölü’ne ve İnci Kefali'nin önemine değindi. Etkinlik son olarak park alanı içinde yapılan bisiklet turları ile sona erdi. Programa Belediye Çevre Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ
 

 
Editör: TE Bilisim