Geçtiğimiz günlerde Van’da meydana gelen bir kazada esnafın göstermiş olduğu sağduyulu hareketi alkışlanır cinsten.

 

Van’ın işlek caddelerinden bir tanesi olan Sıhke Caddesi üzerinde yer alan Yeniyol mevkiinde geçtiğimiz günlerde kaza meydana geldi. Biz mahalle (köy) minibüsünün 3 tekerleklik olarak tabir edilen hamal bisikletine çarpması sonucu küçük hasarlı kaza oluştu.

 

Kaza sonrası araç şoförünün 3 tekerlekli bisiklet kullanıcının üzerine yürümesi ve hakaret etmesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. Olaya sessiz kalmayan esnafında araya girmesi ile araç şoförünün hakaretleri daha da arttı. Tamda bu noktada bir esnafın hakaret ve bağırışlara rağmen araç şoförünün sakinleştirmeye çalışması örnek bir davranış olarak ortaya çıktı. Yeniyol Köftecisi işyeri yetkilisinin bu hareketi Vangölü Aktivistleri Derneği’nin de dikkatini çekti. Dernek Başkanı ve üyeleri sağduyuyu esnafı ziyaret ederek, teşekkür etti.

 

Yapılan ziyarette konuşan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel şunları söyledi: “Trafikte yaşanan istenmeyen bir durum karşısında sabırlı ve metanetli davranan Yeniyol Köftecisi esnafımızı ziyaret ettik. Plakasını vermek istemediğimiz şoför arkadaşı da agresif ve hakaret ettiği esnaf adına kınıyoruz.”

 

“GÜZEL BİR ÖRNEK SERGİLENMİŞTİR”

Yaşanan olayla ilgili de konuşan Özel, “Bir köy minibüsü şoförü üç tekerlekli bisiklete hafif çarparak küçük bir maddi hasarlı kazaya neden oldu. Minibüs şoförü, araçta kadın yolcular olmasına rağmen bisikletli gençlere ve esnafa hakaret ve fiziki saldırıda bulunmuştur. Yüreği büyük esnafımız olgun davranış göstererek, hakarete ve küfürlere rağmen, güzel bir örnek sergilemişlerdir. Vangölü Aktivistleri olarak esnaf arkadaşı ziyaret ederek gösterdikleri güzel davranış için kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Bu tür münferit olaylara karşı toplum olarak tepkimizi göstermeliyiz. Esnafımızı tebrik ediyor ve bu güzel davranışları için yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim