Van İş Geliştirme Merkezince (İŞGEM) Avrupa Birliği'ne (AB) sunulan, "Van İŞGEM Büyüyor" adlı projeyle sağlanan 9 milyon 200 bin euroluk kaynak, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere kullandırılacak.

Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik yaptığı açıklamada, Van'ın Edremit ilçesinde 11 yıl önce kurulan İŞGEM'de, şimdiye kadar 105 girişimciye mesleki eğitim verildiğini söyledi.

Mesleki eğitim alan girişimcilerden 48'inin kendi işini kurduğunu anlatan Gedik, 30 gencin de mesleki eğitimini sürdürdüğünü ifade etti.

AB'ye sundukları "Van İŞGEM Büyüyor" projesi için 9 milyon 200 bin euro kaynak aldıklarını anlatan Gedik, bu kaynakla gençlerin mesleki eğitimlerini tamamlamalarını ve kendi işlerini kurmalarını amaçladıklarını bildirdi. Gedik, şöyle konuştu:

"İşini kurmak isteyen girişimciler için iyi bir fırsat yaratıldı. Bu bölgede ilk defa bu kadar büyük bütçeli bir proje yürütülüyor. Bunun gururunu yaşıyoruz. Projenin iki ayağı var. İlk olarak kapasitemizi ikiye katlayacağız. Yani şimdilik 30 girişimciye hizmet verirken, proje sonunda 60 girişimciye hizmet vermeye başlayacağız. Projenin bir diğer ayağı ise eğitim ve danışmanlık hizmeti. 

Bunda da hem İŞGEM'in kendi işletici kuruluşu için hem de İŞGEM'de yer alan kuruluşlar için kalite yönetimi, iş sağlığı yönetimi, çevre yönetimi, pazarlama, dış ticaret gibi birçok konuda eğitim ve danışmanlık hizmeti vereceğiz. Bu sayede hem İŞGEM'in hem de işletici kuruluşun kapasitesini artırmayı hedefliyoruz."

Gedik, iş fikri ya da projesi olan, ancak yeterli finansman imkanı olmadığı için kendi işini kuramayan pek çok kişi bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kurulduğumuz günden bu yana çok güzel başarı örneklerimiz var. Her zaman yüzde yüz doluluk oranıyla hizmet verdik. Van bu bölgede bir cazibe merkezidir. Van'ın avantajı çok fazla. Bu kapsamda eğittiğimiz girişimcilerimizin üç ya da dört yılda dışarı çıkmasını sağlıyoruz. Bu çok doğru ve anlamlı bir proje. Ülkenin kurtuluşunun üretimden geçtiğinin konuşulduğu bu dönemde İŞGEM çok önemli."

Editör: TE Bilisim